‘Kom op schutters en gilden, doe waar je voor bent opgericht!’ 

200428 DLG Coronahulp3 700 Koningsschieten in Heumen.  © Paul Rapp

Schutterijen en gilden in Gelderland moeten niet stil achterover zitten in coronatijden, maar in actie komen voor de inwoners van hun eigen dorpen en buurtschappen. Voorzitter Wim Sanders van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus windt er geen doekjes om. ,,Hiervoor zijn we de afgelopen eeuwen opgericht: om hulp te bieden aan inwoners in nood.”

Lees meer...

Montferland steunt voedselbankproject

Montferland steunt voedselbankproject

Montferland gaat Schutterij Isidorus een subsidie verlenen voor het voedselbankproject. De schutterij verbouwt sinds vorig jaar groenten voor de Voedselbank Montferland. Om in de kosten te kunnen voorzien heeft de schutterij uit Oud Dijk gevraagd om een bijdrage van de gemeente

160206 VoedselbankMontferland

‘’Dat is een erg sympathiek project’’ stelt wethouder Ingrid Wolsing. De wethouder maakt daarom graag een uitzondering door éénmalig 1100 euro subsidie te verlenen aan de schutterij. ‘’Het project draagt bij aan een gezonde gemeente en bevordering van maatschappelijke betrokkenheid.''

In het project verbouwen leden van de Sint Isidorus drie jaar lang groenten op een stuk land. De verse groenten worden vervolgens geschonken aan de plaatselijke voedselbank. De jeugdleden van de schutterij worden nadrukkelijk betrokken in het project om bewustzijn te creëren van de aanwezige armoedeproblematiek in de gemeente.

De kosten bedragen 3200 euro voor een periode van drie jaar. De heilige Gabriel parochie steunt het project met 2100 euro. Montferland neemt nu het resterende bedrag op zich.

 

REGIO8 d.d. 06-02-2016

 

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus