‘Kom op schutters en gilden, doe waar je voor bent opgericht!’ 

200428 DLG Coronahulp3 700 Koningsschieten in Heumen.  © Paul Rapp

Schutterijen en gilden in Gelderland moeten niet stil achterover zitten in coronatijden, maar in actie komen voor de inwoners van hun eigen dorpen en buurtschappen. Voorzitter Wim Sanders van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus windt er geen doekjes om. ,,Hiervoor zijn we de afgelopen eeuwen opgericht: om hulp te bieden aan inwoners in nood.”

Lees meer...

Gelders Landjuweel 2017

Hoofdsponsor van deze week: Aviko

170215 Logo Aviko 700

De afgelopen jaren is er een toename te zien van de groep mensen “met afstand tot de maatschappij” (financieel en / of lichamelijk), o.a. door bezuinigingen en individualisering van de maatschappij.

“Meedoen” blijkt daardoor voor steeds meer mensen een probleem te worden.

Het aloude naoberschap, waar schutterijen nog steeds sterk in zijn, is daarom in de huidige maatschappij nog steeds onontbeerlijk c.q. is de afgelopen jaren weer belangrijker geworden. Het sluit ook aan bij het streven van Aviko om de “afstand”, die sommige mensen ervaren, te verkleinen.

Aviko voelt zich speciaal aangesproken door Naoberen Festival, onderdeel van het schuttersfestival Gelders Landjuweel 2017, aangezien hiermee het hedendaagse maatschappelijk belang van noaberschap wordt uitgedragen en gestimuleerd o.a. door voorlichting.

Aviko draagt daarom graag een steentje bij aan het streven van St. Isidorus c.q. het Naoberen Festival om meer schutterijen (en andere partijen) te bewegen hetzelfde te doen bijv. door net als zij verse groente te verbouwen voor de Voedselbank.


170623 24 25 Landjuweel Aviko 700

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus