‘Kom op schutters en gilden, doe waar je voor bent opgericht!’ 

200428 DLG Coronahulp3 700 Koningsschieten in Heumen.  © Paul Rapp

Schutterijen en gilden in Gelderland moeten niet stil achterover zitten in coronatijden, maar in actie komen voor de inwoners van hun eigen dorpen en buurtschappen. Voorzitter Wim Sanders van de Gelderse Schuttersfederatie St. Hubertus windt er geen doekjes om. ,,Hiervoor zijn we de afgelopen eeuwen opgericht: om hulp te bieden aan inwoners in nood.”

Lees meer...

Oprichting Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

Oprichting Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

Vandaag is de daadwerkelijke oprichting van de Koepel Nederlandse Traditionele Schutters. Vandaag zette staatssecretaris Dijkhoff een handtekening waardoor het bestaansrecht van deze nieuwe schuttersorganisatie een feit is. Een mooie dag voor een prachtige Brabantse en Gelderse traditie.

160408 KNTS 1

Wij schieten niet met de nieuwste wapens. Bij ons is het schieten slechts een onderdeel van een grote traditie. Wij zijn gewoon anders en voelden ons niet op onze plek bij een schietsportorganisatie.

160408 KNTS 2

De overkoepelende schietorganisatie is belangrijk voor het verlenen van bijvoorbeeld vergunningen. Tien jaar lang is er geprobeerd om een eigen organisatie van de grond te krijgen die gildeschutters behandeld als traditionele schutters en niet als sportschutters.

160408 KNTS 3

Op het provinciehuis van Den Bosch wordt rond halfvijf met de traditionele gilde groet de verlangde handtekening gezet.

160408 KNTS 4

Koepel Nederlandse Traditionele Schutters

 

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus