Sacramentsprocessie Lobith, een 243 jaar oude traditie

180427 HGN Sacramentsprocessie 700

LOBITH - Op zondag 13 mei trekt de jaarlijkse Sacramentsprocessie weer door de straten van Lobith. In 1775 werd deze processie voor het eerst gehouden. Dat betekent, dat de processie dit jaar voor de 243e keer door het dorp trekt. Deze traditie vormt een wezenlijk onderdeel van de kermis- en schuttersfeesten. De schuttersgilden zijn een niet weg te denken onderdeel van deze plechtige stoet.

Lees meer...

Vendelhulde in Etten voor emigrerende pastoor Ambting

Vendelhulde in Etten voor emigrerende pastoor Ambting

170626 OIJV EmigrerendePastoor 700Vendelhulde voor Pastoor Ambting. (Foto: Roel Kleinpenning)

ETTEN - Hij was verrast en geroerd. Pastoor Peter Ambting emigreert naar Amerika en nam zondag 25 juni met een laatste mis afscheid van zijn mede gelovigen in Etten.

'Een bescheiden afscheid' zal hij hebben gedacht. Maar dan rekende hij buiten de gemeenschapszin van dit dorp. Het complete verenigingsleven uit Etten had zich in de kerk verzameld voor een bewogen uitzwaaimis. In de dienst zongen vijf koren, speelde de harmonie en lieten de vendeliers van zich spreken.

Na afloop van de mis betuigden alle aanwezigen hun eer en zongen de scheidende pastoor nog een 'Lang zal hij leven' toe. Een blijvende herinnering! (foto: Roel Kleinpenning)

Oude Ijsselstreek Vizier.NL d.d. 26-06-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus