Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Wieken viert feest

Wieken viert feest

160623 GPOIJS WWM WiekenFeestFeest in de tent met het huidige koningspaar Marcel en Monique Meijer. Foto: PR

WIEKEN – Van 2 tot en met 5 juli houdt Schuttersgilde Wals Wieken Milt, haar jaarlijkse kermis. Ieder jaar is het begin juli vier dagen feest in Wieken voor jong en oud. Het programma is gevarieerd en biedt voor ieder wat wils.

Zaterdagavond wordt er afgetrapt met de bekende topformatie Hike. Hike zorgt voor een onuitputtelijk enthousiasme tijdens het optreden en zorgt dat heel feestvierend Wieken en omstreken met een goed gevoel naar huis gaat. De zondagmiddag begint het Gilde om 14.30 uur met een rondgang door de buurtschappen. De Gendringse orkest vereniging (GOV), Schutterij de Eendracht Etten en het koningspaar van Gendringen en de Ogos ooievaarskoning nemen als gastverenigingen deel aan de rondgang.

De band Summerland zorgt voor de muziek in de tent. Het allround repertoire maakt Summerland de perfecte band voor de kermis. De kermismaandag is voor veel leden van het Schuttersgilde het hoogtepunt. Op deze dag wordt namelijk door middel van het vogelschieten bekend wie zich de nieuwe koning(in) van Wieken mag noemen voor het aankomende schutters jaar. Door een heuse competitie, strijden de opgegeven leden voor de titel. Wanneer de vogel dan is gevallen zit het koningsjaar voor Marcel Meijer en zijn vrouw Monique erop. Na de inhuldiging van het nieuwe koningspaar gaat de band Summerland weer door waar ze op zondagavond geëindigd zijn.
De dinsdag staat vooral in het teken van de kinderen. Zij komen om 10.00 uur samen in de tent voor de groots opgezette kinderspelen. Door de verschillende spellen die rond staan in de tent kunnen de kinderen punten scoren en zich de hele ochtend vermaken. De ouders die zijn ook in grote getallen aanwezig zijn zorgen voor sfeer en gezelligheid op de dinsdag. Een dag voor het hele gezin. 's Middags wordt er een spel voor de volwassenen uitgezet, waarvoor groepen zich kunnen opgeven. Om de kermis goed af te sluiten beginnen we de dinsdagavond met het keizersschieten. Alle oud-koningen komen naar Wieken om te proberen de vogel eraf te schieten. Degene die de vogel naar beneden haalt mag zich een jaar lang keizer noemen. Na het keizersschieten barst de tent nog éénmaal uit zijn voegen met de muziek van PEP en Freeline.
Wie het volledige programma wil inzien kan dat doen op www.schutterijwwm.net.

Gelderse Post | Oude Ijsselstreek d.d. 23-06-2016

 

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus