Gelderse Kampioenschappen Vendelen Indoor

190331 Poster 700 Flyer GKVI 2019 - Schutterij De Eendracht Wehl

Vendelprogramma GKVI 2019 - Schutterij De Eendracht Wehl

Lees meer...

Jeugdbestuur voor Schuttersgilde Sint Hubertus

Jeugdbestuur voor Schuttersgilde Sint Hubertus

160705 OIJV JeugdbestuurHet Jeugdbestuur. Foto door Annette Smits

Tijdens het Pleinconcert van 4 juli werd bij het Schuttersgilde Sint Hubertus het Jeugdbestuur geïnstalleerd.

Door: Anette Smits 

Het Jeugdbestuur bestaat uit 5 jeugdleden, met eigen taken en verantwoordelijkheden, waardoor nog meer betrokkenheid bij de vereniging wordt bereikt.
Naast optredens van de drumfanfare, het jeugdorkest, de jeugdvendeliers en de blokfluiters, kreeg Jodi Huntink haar blokfluitdiploma en werden de geslaagden op de Muziekschool in het zonnetje gezet: Elsa Berendsen voor haar B-diploma op bariton, Kilian Sewalt behaalde zijn B-diploma op trompet.
Het Schuttersgilde Sint Hubertus start het na de vakantie met de nieuwe jeugdopleidingen voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij kunnen zich opgeven voor blokfluitlessen. In de opleiding van twee jaar leren de kinderen spelenderwijs het notenschrift volgens een officiële lesmethode. De opleiding vindt plaats in het verenigingsgebouw van Sint Hubertus achter het Klooster in Ulft, op de maandagavond.
Na de blokfluitlessen kunnen de leerlingen doorstromen naar het Gilde door lid te worden van de drumfanfare. Daar kunnen ze kiezen voor het bespelen van een instrument, bijvoorbeeld trompet of saxofoon.
Voor jeugd vanaf 10 jaar is er een slagwerkopleiding, hiervoor is geen blokfluitcursus vereist. Wel kan ook na het behalen van het blokfluitcertificaat gekozen worden voor het slagwerk.
Voor jeugd vanaf 12 jaar zijn er binnen de afdeling schutters nog enkele plaatsen vrij. De schutters oefenen op donderdagavond, eveneens in het verenigingsgebouw.
Jonge vendeliers kunnen vanaf 8 jaar beginnen met de lessen.

Kijk voor meer informatie op www.sinthubertusulft.nl

Oude IJsselstreek Vizier d.d. 05-07-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus