Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

’De Eendracht was echt een bezienswaardigheid in Amsterdam’

’De Eendracht was echt een bezienswaardigheid in Amsterdam’

160704 UK AmsterdamV.l.n.r.: Vincent Reumer, Ruben Peters en Lynsey Bruins, het korpsbestuur van de Eendracht.

Een van de hoogtepunten van het jaar is ook voor schutterij de Eendracht de kermis, die voor de deur staat. Bij de vereniging in Oer is echter ook door het jaar heen voldoende te beleven, vertellen Ruben Peters en Vincent Reumer namens het korpsbestuur van de Eendracht.

De heren vormen samen met Lynsey Bruins het driekoppige korpsbestuur, dat fungeert als spil tussen het bestuur van de schutterij en het korps; alle werkende leden worden vertegenwoordigd door Ruben (trommelaars), Lynsey (blazers) en Vincent (vendeliers). De inbreng van Lynsey wordt geprezen door haar collega’s. ”Zij gaat over de panty’s en dat soort dingen. Hakjes, laarsjes, daarvoor kunnen onze vrouwelijke leden bij haar terecht. Daar hebben wij weinig verstand van,” geeft Ruben lachend aan. ”En het is goed omdat sommigen misschien eerder op Lynsey af zullen stappen,” vult Vincent aan.

Het trio is er gezamenlijk voor verantwoordelijk dat het bestuur wat wordt ontlast en toekomt aan besturen. ”We zijn de oren en ogen van het bestuur,” zegt Vincent. ”Door het jaar heen, maar zeker ook tijdens de kermis.” Ruben: ”We zijn dan het aanspreekpunt voor alle leden en nemen ook aardig wat regelwerk voor onze rekening.”

Daarnaast neemt het korpsbestuur de organisatie van het jaarlijkse Een-dracht-uitje op zich. Niet zelden komen de leden daarvan terug met een zak vol anekdotes.
Zo was er een gedenkwaardig optreden in Borculo: ”Het gaat bij de Eendracht om een hoop gezelligheid, maar op z’n tijd ook om een stukje presteren. Alleen liep het totaal niet bij het oefenen voor dat optreden in Borculo,” herinnert Ruben zich. ”Onze instructeur zag het helemáál niet meer zitten toen we van tevoren een paar pilsjes extra dronken.” Het pakte echter beter uit dan verwacht. ”Alsof we relaxed waren geworden door die paar biertjes, werd het een superstrak optreden. En daarna ging het helemaal los!” Ook een bezoek aan Amsterdam staat velen nog op het netvlies gebrand; niet alleen de aanwezigen van de Eendracht, ook toevallige passanten in de hoofdstad. ”Voor onszelf was het prachtig dat we dwars door Amsterdam liepen met het korps, een concours midden in de Kalverstraat. Daarna was het feest in een tent, pal tegenover het Rijksmuseum op het Museumplein.” Het is niet ondenkbaar dat leden van de Eendracht als gevolg van die middag tegenwoordig ergens aan de muur hangen in China. ”Het ging er aardig op daar in die tent. Op een gegeven moment werden we echt een bezienswaardigheid. Chinese toeristen die voorbij liepen en foto’s begonnen te maken, alles erop en eraan.”

Afgelopen weekend werd er nog een fietstocht georganiseerd voor de leden van de schutterij. Tot grote vreugde van het korpsbestuur was ook de jeugd van de Eendracht volop van de partij. ”Jong en oud, dat maakt bij ons niets uit. Het voelt als één grote groep, als een familie. Als we tijdens een uitje of een feestavond aan de bar hangen, staat ook iedereen door elkaar,” maakt Vincent duidelijk. ”Nieuwelingen worden direct opgenomen en daaruit ontstaan echte vriendengroepen. Jongeren kunnen zo’n fietstocht van tevoren misschien als een beetje saai beschouwen, maar het was gewoon mooi om met z’n allen bij elkaar te zijn.”

Voor nieuwe leden, zowel muzikanten als vendeliers, is dan ook plaats bij de Eendracht. ”De jeugd is welkom, maar ouderen net zo goed,” benadrukt Ruben. ”We oefen iedere zaterdag om zes uur, met aansluitend een biertje. Iedereen mag gerust eens komen kijken. En komend weekend natuurlijk de kermis, met dit jaar een meer open tent, om het voor iedereen aantrekkelijk te maken ook tijdens de kermis naar Oer te komen.”

Speciaal voor leden heeft de Eendracht een aantrekkelijke kermiskortingsactie bedacht, die betrekking heeft op de consumptieprijs en de entree voor de zaterdagavond. Kijk voor de actie op de website: www.eendrachtulft.nl

160704 UK DeEendrachtUlft

De Ulftse Krant d.d. 04-07-2016
 
View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus