Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Kermis Silvolde: nieuwe opzet en frisse blik

Kermis Silvolde: nieuwe opzet en frisse blik

160914 OIJV KermisSilvolde 700De nieuwe opzet van het kermisterrein in Silvolde. foto: PR

SILVOLDE - De Silvoldse kermis is komend weekend van zaterdag 17 tot en met dinsdag 20 september in een vernieuwde opzet.

De organisatie is nu in handen van de stichting Vrienden Willem Tell met leden van de schutterij en personen van buitenaf. Door de nieuwe organisatoren is met een frisse blik naar de opzet gekeken. Het heeft geleid tot een flinke aanpassing van het feestterrein aan de Laan van Schuylenburch. Door een andere indeling is het compacter, overzichtelijker en knusser. Gebleven is de grote partytent, maar door een overkapping ontstaat er een verbinding tussen de bezoekers binnen en buiten de tent.
Ook wordt er extra aandacht besteed aan de aankleding en is het feestprogramma helemaal van deze tijd. Maar aan de eeuwenoude opzet van het vogelschieten is natuurlijk niet getornd en maandag kan Silvolde een nieuwe schutterskoning onthalen.

De kermis wordt zaterdag traditioneel geopend met een korte gebedsdienst in de feesttent en de officiële opening buiten om 15.00 uur. Om 16.00 uur is de opening van het lunapark. Om 20.30 uur is de feesttent geopend voor de 'Silvoldse Nozem Night' met topformatie The Euros. Wie vóór 21.45 uur binnen is, krijgt twee gratis Nozemdrankjes (bekend van De Zwarte Cross). Om 21.00 uur start de vuurwerkshow.

Zondag 18 september is de tent vanaf 13.00 uur geopend voor het Silvolds September Fest met de Iseldonkse muzikanten, de Opbloasband en de band Wahnsinn. Kledingadvies is Lederhosen & Dirndl. Het lunapark is geopend vanaf 13.30 uur.

Maandag begint het traditionele vogelschieten om 8.15 uur. Vanaf 14.30 uur speelt de feestformatie Spot! Ook is er het vogelknuppelen voor dames.

Dinsdag om 9.45 uur gaan de kinderen vanaf het marktplein naar het feestterrein voor de kinderspelen. Om 12.00 uur begint de kindershow. Toegang voor de kinderspelen en kindershow is gratis. 's Middags is er een optreden van 't Bendje. 

Oude IJsselstreek Vizier d.d. 14-09-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus