Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

GELDERS KAMPIOENSCHAP VENDELEN INDOOR OPNIEUW IN GAANDEREN

GELDERS KAMPIOENSCHAP VENDELEN INDOOR OPNIEUW IN GAANDEREN

Door: Martin Wennink

Voor de 2e keer in 6 jaar organiseert schuttersgilde St. Martinus op zondag 20 maart het Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor. Evenals in 2010 zal dit indoorvendelen plaatsvinden.

160301 DV GKVI

Leroy Klenner in actie!

De officiële opening van dit bijzonder kleurrijke spektakel is om 9.00 uur. Tevens zal dan Leroy Klenner door Wim Sanders, voorzitter van de Federatie van Gelderse schuttersgilden en schutterijen St. Hubertus, geïnstalleerd gaan worden als jongste jurylid ooit. Leroy Klenner (zie foto) is sinds 2004 lid van het organiserende schuttersgilde St. Martinus. Naast een fanatiek en uiterst verdienstelijk korpsvendelier is Leroy Klenner vaste deelnemer aan het onderdeel Individueel Acrobatisch Vendelen. En dit ook nog eens met aansprekende resultaten achter zijn naam.

Om de titel Gelders Kampioen Vendelen Indoor 2016 zal gestreden worden door vendeliers deel uitmakend van 37 Gelderse schuttersgilden en schutterijen. Totaal 347 deelnemers, 208 senior- en 139 jeugdvendeliers (55 aspiranten en 84 junioren). De vendeliers van schuttersgilde St. Martinus Gaanderen zullen overigens deze zondag de behaalde titel in 2015 gráág willen prolongeren!

Deze dag zal er in de hal van de sporthal ook nog een expositie te zien zijn over de historie van het vaandelzwaaien in Gaanderen. Een honderdtal foto`s en diverse oude krantenartikelen, daterend v.a. begin vorige eeuw tot heden. Materiaal allemaal afkomstig uit de archieven van Jos Heutinck, al jaar en dag archivaris van het schuttersgilde.

Het Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor, een bijzonder evenement en zeker de moeite waard om op deze manier eens kennis te gaan maken met de historie maar vooral toch met de onderdelen van het huidige vaandelzwaaien.

Doetinchem Vizier, dinsdag 01 maart 2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus