Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Jubilerende Guus Schepers in het zonnetje gezet

Jubilerende Guus Schepers in het zonnetje gezet

160921 SD JubilerendeGuusSchepers 700Guus Schepers gehuldigd vanwege zijn 45-jarig jubileum. Foto: Nienke Menkhorst

GAANDEREN - Guus Schepers is al 45 jaar onmisbaar in het organiseren van de Gaanderense Kermis. Om dit jubileum te vieren werd hij afgelopen dinsdag tijdens de Gaanderense Kermis onder toeziend oog van familieleden en vrienden verrast met een vendelhulde door Schuttersgilde St. Martinus Gaanderen.

Guus Schepers en Kermis Gaanderen staan synoniem voor elkaar. Sinds 1971 zit Guus Scheper in de organisatie van de Gaanderense Kermis nadat hij tijdens het traditionele vogelschieten de vogel eraf schoot en zich Schutterskoning van Gaanderen mocht noemen.

In al die jaar heeft hij alles zo'n beetje meegemaakt. Met zijn kennis en passie heeft hij heel veel artiesten en attracties naar Gaanderen weten te halen. Van volkszangers als Jan Smit en Jan Keizer tot bands als Rowwen Heze en Skik. Maar ook het binnenhalen van spectaculaire kermisattracties behoort tot Guus zijn taken. De naam Guus Schepers is immers niet alleen bekend in Gaanderen en omstreken, ook in de kermiswereld weet iedereen dat Guus Schepers verbonden is aan de Gaanderense kermis.

Naast een vendelhulde en een toespraak van Atze Lubach, voorzitter van kermisbond Bovak, mocht Guus ook een reischeque in ontvangst nemen, die werd aangeboden door diverse partijen waar Kermis Gaanderen mee samenwerkt. Zo kan de 71-jarige Guus er nog even tussenuit, voordat hij aan een nieuw kermisjaar begint.

Na de vendelhulde mocht Guus als oud-koning aantreden voor het keizerschieten. Uiteindelijk ging hij er met de rechtervleugel ervandoor. Gert Hesselink schoot de hals er af en de linkervleugel ging naar Bauke Sessink. Rogier Stoltenborg, die afgelopen jaar nog de scepter over Gaanderen zwaaide als Schutterskoning, schoot de romp eraf en kroonde zich daarmee tot keizer van Gaanderen. 

Stad Doetinchem d.d. 21-09-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus