Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Edwin Messing nieuwe kermiskoning van Azewijn

161005 MN KermiskoningAzewijn 700Edwin Messing gaat op de schouders net na het koningsschot. Foto: PR

Edwin Messing nieuwe kermiskoning van Azewijn

AZEWIJN - De Azewijnse kermis vond in Edwin Messing de nieuwe koning. Hij loste het ultieme schot en verkoos Marinka Berntsen tot koningin.

Met alle dagen prachtig weer begon het kermisfeest op de zaterdagavond met een kerkdienst. Aansluitend werd de gezamenlijke taptoe uitgevoerd door fanfare St. Joseph aangevuld met leden van dweilorkest Azum's Aosum, drumband Goede Oogst en Schutterij Wilhelmina. De publieke belangstelling was groot en men genoot van de optredens.
Op zondagochtend stond de traditionele processie op het programma. Het is mede te danken aan de vrijwilligers dat een dergelijke traditie gewoon door kan gaan ondanks dat de kerk tegenwoordig gesloten is. De processie zag er weer zeer verzorgd uit. De mensen achter de schermen verdienen dan ook een grote pluim voor hun inzet.

Maandag stond in het teken van het koningsschieten. Na 247 schoten op de romp haalde Edwin Messing deze naar beneden. Hij werd 's middags, samen met zijn koningin Marinka Berntsen, feestelijk gehuldigd. Zij kregen de versierselen omgehangen door oud-koning Henk en Maria Wassing. Het was een drukke maandagmiddag waar vele oud-Azumers elkaar weer troffen. Bij het vogelknuppelen werd Eline Berntsen de nieuwe knuppelkoningin. Zij werd ook in het zonnetje gezet.

De afsluitende dinsdag was er de rondgang door de fanfare en schutterij met aansluitend het sterschieten en het jeugdschieten. Het jeugdschieten was wederom spannend. Sem Jansen wist voor de derde keer met een raak schot de romp naar beneden te halen en werd de nieuw jeugdkoning.

De hals, staart en vleugels werden er afgeschoten door respectievelijk Teun Liebrand, Daan Sileon, Anne Berntsen en Lars Wennekes. 's Middags werd Sem met de andere kinderen gehuldigd. De nieuwe sterkoning 2016 is Marco Heuvels geworden.

's Avonds werd de trekking van de kermisloterij verricht door Marja van Dijk van Van der Reijt en Reijenga netwerk notarissen en werd een zeer geslaagde kermis in het café afgesloten.

Uitslagen loterij: 1e prijs waardecheque van 250 euro is gevallen op lotnummer 2937; 2e prijs op 1895; 3e prijs op 2136; 4e prijs op 3371; 5e prijs op 692, 6e prijs op 2342; 7e prijs op 3749; 8e prijs op 1915; 9e prijs op 733; 10e prijs op 3938.

De prijzen kunnen op afspraak worden afgehaald bij Marco Helmes, Lugtenakkerstraat 1 in Azewijn na 19.00 uur tot en met 1 januari. Graag vooraf even bellen (tel. 0314-651512).

Vanaf maandagavond 10 oktober om 20.30 uur zijn er weer zeven weken lang schietwedstrijden in het Aschwinhuus.

Montferland Nieuws d.d. 05-10-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus