Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Penning voor pastoor en burgemeester bij opening kermis

Penning voor pastoor en burgemeester bij opening kermis

161009 DG KermisStokkum 700Burgemeester Leppink kreeg de erepenning uitgereikt bij de opening van de Kermis op het terrein achter het Gildehuis.

STOKKUM - Pastoor Herman Nollen was er zondag om gezondheidsredenen voor het eerst niet bij, maar bij de opening van de kermis in Stokkum werd verteld dat de 94-jarige pastoor een dag eerder de zilveren erepenning van het Sint Oswaldusgilde had gekregen.

Burgemeester Ina Leppink-Schuitema kreeg zondagmiddag de tweede erepenning. Zij heeft zich tijdens haar burgemeesterschap altijd ingezet voor de schutterij, niet alleen in Stokkum maar ook in de andere kernen in Montferland.

Zij opende zondagmiddag voor het laatst in haar functie als burgemeester van Montferland de kermis in Stokkum.

Primeur
Het is de eerste keer dat het Sint Oswaldusgilde de erepenningen heeft uitgereikt. De penning is bestemd voor mensen die zich in het bijzonder voor de schutterij en gemeenschap van Stokkum hebben ingespannen, maar geen lid van de schuttersvereniging zijn.

De vereniging kent voor de leden het erelidmaatschap (bij het veertigjarig jubileum) en de onderscheiding lid van verdienste.

De Gelderlander, editie Achterhoek d.d. 09-10-2016


Leppink en Nollen krijgen penning

STOKKUM Pastoor Herman Nollen was er zondag om gezondheidsredenen voor het eerst niet bij, maar bij de opening van de kermis in Stokkum werd wel verteld dat de 94-jarige pastoor een dag eerder de zilveren erepenning van het Sint Oswaldusgilde had gekregen.

Burgemeester Ina Leppink-Schuitema kreeg zondagmiddag de tweede erepenning. Zij heeft zich tijdens haar burgemeesterschap altijd ingezet voor de schutterij, niet alleen in Stokkum maar ook in de andere kernen in Montferland. Zij opende zondagmiddag voor het laatst in haar functie als burgemeester van Montferland de kermis in Stokkum.

Het is de eerste keer dat het Sint Oswaldusgilde de erepenningen heeft uitgereikt. De penning is bestemd voor mensen die zich in het bijzonder voor de schutterij en gemeenschap van Stokkum hebben ingespannen, maar geen lid van de schuttersvereniging zijn. De vereniging kent voor de leden het erelidmaatschap (bij het veertigjarig jubileum) en de onderscheiding lid van verdienste.

De Gelderlander, editie Achterhoek d.d. 10-10-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus