Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Burgemeester Ina Leppink krijgt erepenning

Burgemeester Ina Leppink krijgt erepenning

161010 Regio8 ErepenningLeppink 700Foto: REGIO8

Burgemeester Ina Leppink-Schuitema van Montferland opende zondag voor de laatste keer in haar carrière de Stokkumse kermis. Als verrassing onderscheidde het Sint Oswaldusgilde haar met de eerste erepenning van de vereniging.

"Ik vind het een grote eer. Ik ben totaal verrast", aldus een zichtbaar trotse burgemeester. "Je krijgt een onderscheiding niet zomaar. Dat weet ik uit ervaring. " Tijdens haar periode als burgemeester heeft Leppink-Schuitema veel betekend voor het Sint Oswaldusgilde en andere schutterijen in de gemeente. "We hebben in 2010 een verbouwing en renovatie gedaan. Daar heeft zij zich ook voor ingezet om subsidies binnen te krijgen van fondsen", aldus Geert Römer, voorzitter van het Sint Oswaldusgilde. "Vandaar dat we als vereniging, maar ook als gemeenschap van Stokkum de burgemeester extra in het zonnetje wilden zetten."

Er is volgens Römer geen richtlijn waar iemand in de toekomst aan moet voldoen om de erepenning te ontvangen. "Het is geen penning die wij jaarlijks uit gaan reiken", aldus de voorzitter. "We gaan de waarde afwegen van de penning naar gelang wat iemand betekend heeft voor ons en natuurlijk ook voor de gemeenschap in Stokkum." De scheidend burgemeester gaat het openen van de kermis missen. "Als ik weer al die mensen zie staan, in de pakken, met een mooie ceremonie dan denk ik: ja, dat is wel uniek, dat heb je niet overal. En daar mag ik geen deel meer van uitmaken, dus dat zal ik zeker missen."

REGIO8 d.d. 10-10-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus