Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Harrie Meijer 70 jaar lid van schuttersgilde

Harrie Meijer 70 jaar lid van schuttersgilde

161031 OIJV 70JaarLid 700Harrie Meijer is gehuldigd. (foto: Wilma Meijer)

WIEKEN - Als je al 70 jaar lid bent van een vereniging dan mag daar zeker aandacht aan besteed worden. Harrie Meijer denkt daar echter anders over, van hem hoeft dat allemaal niet zo, toch heeft hij zich al die jaren met veel plezier ingezet voor de schutterij.

Zaterdag tijdens de jaarlijkse knollenkermis van Schuttersgilde Wals Wieken Milt, werd Harrie gefeliciteerd met het 70-jarige lidmaatschap. Meijer is lid geworden in 1946 net na de oorlog. In 1957 is hij in het bestuur gekomen en heeft verschillende bestuursfuncties vervuld tot 1999. Van penningmeester tot secretaris. Meijer is mede oprichter en voorzitter geweest van de Kruisboogafdeling binnen de vereniging.

Zoals bij vele schutterijen is het hoogtepunt van het jaar de kermis, waar je mee kunt doen aan het koningsschieten. Dit ging Harrie behoorlijk goed af. Hij mag zich dan ook in de jaren 1970, 1983 en 1997 koning van Wieken noemen. Sinds dat Harrie gestopt is met zijn bestuursfunctie in 1999, is hij als erelid benoemd van de vereniging. Door zijn verdienste binnen het gilde heeft hij een koninklijke onderscheiding in de orde van Oranje Nassau mogen ontvangen.
De inmiddels 88-jarige Harrie helpt nog graag mee tijdens de rommelmarkt en de kraam van Harrie brengt de nodige euro's in het laatje. Hij is trots op het Wiekens Volkslied, en wil dit graag laten horen tijdens de Wiekense kermis. Als aandenken kreeg hij een speldje en een plaquette met de tekst van het Wiekens Volkslied erop.

Oude Ijsselstreek Vizier d.d. 31-10-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus