Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Hoogheden geportretteerd op Huis Bergh

Hoogheden geportretteerd op Huis Bergh

161101 Regio8 Hoogheden 700

Huis Bergh in ’s-Heerenberg werd zaterdagmiddag overspoeld met koningen en koninginnen. Een honderdtal hoogwaardigheidsbekleders van regionale schutterijen werden door dagblad De Gelderlander op de gevoelige plaat vastgelegd.

"Het hele jaar door zijn er schuttersfeesten en we wilden al die koningen, koninginnen en keizers een keer mooi op de gevoelige plaat vastleggen", zo laat Gerco Mons van De Gelderlander weten. Vijf jaar geleden maakte het dagblad een soortgelijk staatsieportret, ditmaal kwamen er in totaal honderd hoogwaardigheidsbekleders uit het schuttersleven in gepaste kleding op de trappen van Huis Bergh te staan: "Een prachtig rond getal en ik vind het echt ontzettend gaaf dat het gelukt is", aldus Mons. "Dit is ons eermoment aan al die schutterijen die zoveel goede en mooie dingen doen."

"Trots dat ik als koning ben, ben ik hier graag bij aanwezig", aldus Piet Mulder, de schutterskoning van Lobith, die enthousiast is over het fotomoment. "Het wordt netjes vastgelegd, dus dat is voor het nageslacht." De foto wordt donderdag, over twee hele pagina’s, geplaatst in de De Gelderlander. "Een bewaarexemplaar", besluit Mons.

Foto: REGIO8

REGIO8 d.d. 01-11-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus