Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

De Schanskloppers: wandelen én fietsen op Koningsdag

De Schanskloppers: wandelen én fietsen op Koningsdag

170405 Elna Koningsdag 700Links Harrie Baks en Lia te Brake en rechts kastelein Arnold te Brake van Café De Barbier. Foto: Theo Huijskes

Ook andere activiteieten na de tochten

Door Theo Huijskes

LIEVELDE – Drumband De Schanskloppers uit Lievelde, letterlijk gezien meestal voorop bij activiteiten en festiviteiten, gaat ook voorop daar waar het betreft de viering van Koningsdag in Lievelde. De circa vijftig leden tellende drumband neemt daarmee het stokje over van de fietspadencommissie, die circa tien jaar actereen het programma op Koninginne- en Koningsdag heeft verzorgd.

Er een comité samengesteld, bestaande uit Harrie Baks, Lia te Brake, Rianne van Boxtel en Mariëtte Elferink. In café De Barbier, waarvan uitbater Arnold te Brake op alle mogelijke manieren medewerking verleent, wordt ingegaan op het programma. “Bestond het programma voorheen met name uit een uitgebreide wandeltocht, wij willen om te beginnen daar een fietstocht aan toevoegen met na afloop een aantal activiteiten hier in café De Barbier en buiten op het achterterrein, waarbij ook aan de kinderen wordt gedacht”, vertelt Harrie Baks.

Lia te Brake vult aan: “Belangstellenden voor de wandeltochten (12½ en 25 kilometer) kunnen zich op de dag zelf van 8.00 tot 11.00 uur bij De Barbier aanmelden. Mensen die liever gaan fietsen, 24 of 45 kilometer, kunnen starten van 11.00 uur tot 13.00 uur. Kinderen zijn geen deelnemersgeld verschuldigd. Volwassenen betalen 5 euro per persoon, maar daarbij is wel een consumptie onderweg of bij DE Barbier inbegrepen.”

Beide comitéleden willen niet te veel vertellen over de routes. “Het enige wat wij willen verklappen is dat het verassend mooie routes zijn, die in ieder geval richting Zieuwent gaan met onderweg voor zowel de wandelaars als de fietsers dezelfde rustplaatsen. Is het vertrek aan de voorkant van De Barbier, de aankomst is aan de achterkant van deze horecagelegenheid, met voor iedereen enkele leuke verrassingen. Zo zal er gezorgd worden voor een tent en kan de jeugd gebruikmaken van een stormbaan, waarbij men tevens leuke prijsjes kan winnen. Gelet op de belangstelling, die de fietspadencommissie in voorgaande jaren genoot, rekenen wij zowel bij de wandel- als fietstochten op meer dan 200 deelnemers”, aldus Harrie Baks en Lia te Brake.

Elna d.d. 05-04-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus