Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Schuttersfeest bij Schuttersgebouw E.M.M.

Schuttersfeest bij Schuttersgebouw E.M.M.

170521 DinxN SchuttersfeestEMM 700Schutterskoning Günther Freriks en zijn vrouw Liedie. Foto: Frank Vinkenvleugel

DINXPERLO - Het Schuttersfeest Dinxpero staat op het programma op 23, 24 en 25 juni bij locatie Schuttersgebouw E.M.M. aan de Industriestraat 5 in Dinxperlo.

Het programma van deze editie begint op vrijdag 23 juni met het aantreden bij het schuttersgebouw om 16.30 uur, het uithalen van de oude fladderkoning, de volgel naar de schietweide brengen en dan gaat het fladderschieten en het vijfjarig Jubileum Keizerschieten. Voor dames is er koffie met gebak en damesfladderschieten. DJ Johnny Hoogland zorgt hierbij voor de muzikale omlijsting.

Op zaterdag 24 juni staat om 5.00 uur de reveille en het wekken van het bestuur en jubilarissen door het tamboerkorps op het programma. Om 8.30 uur het aantreden bij het schuttersgebouw, uithalen oude koning en jeugdkoning. 10.00 uur wordt de vaandelhulde gebracht aan het gemeentebestuur bij het schuttersgebouw. De opening van het Schuttersfeest en huldigen van jubilarissen is om 10.30 uur, met aansluitend het vogelschieten en prijsschieten voor de jeugd, vogelknuppelen voor dames en andere activiteiten. Om 17.30 uur aantreden bij het schuttersgebouw, uithalen van de Fladderkoning, de Vogelkoning en en de Jeugdkoning.

Het grootse Koning-Koninginnebal gaat om 19.30 uur beginnen in het schuttersgebouw met de formatie PEP&Freeline. Om 20.30 uur worden er diverse prijzen uitgereikt.

De slotdag, zondag 25 juni staat vanaf 11.00 uur in het teken van het Frühschoppen in het schuttersgebouw met muzikale omlijsting van de Vesterwalder muziekanten. Om 17.00 uur gevolgd door het aantreden in het schuttersgebouw, en uithalen van de voorzitter. Om 18.30 uur wordt de vaandelhulde bij het Dr. Jenny woonzorgcentrum in de binnentuin gebracht, daarna vindt het bekende 'Rondje Rotonde' plaats.

Vanaf 19.30 uur is er een groots Schuttersbal met medewerking van Xplain in het schuttersgebouw. Tijdens de festiviteiten wordt de Schuttersvereniging bijgestaan door muziekvereniging Prinses Beatrix en de Drumband. De entree is gratis. 

Dinxpers Nieuws d.d. 21-05-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus