Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Dodenherdenking op 4 mei in Oude IJsselstreek

Dodenherdenking op 4 mei in Oude IJsselstreek

170501 OIJV Dodenherdenking 700(Foto: RGB Stock)

OUDE IJSSELSTREEK - Op 4 mei, dodenherdenking, zijn er in Oude IJsselstreek verschillende activiteiten.

Er worden diverse herdenkingsbijeenkomsten en stille tochten georganiseerd door de plaatselijke comités:

Silvolde
In Silvolde begint om 19.00 uur de Interkerkelijke Herdenkingsdienst in de R.K. Kerk,
Pr. Bernhardstraat 4.
Aansluitend is er een Stille Tocht vanaf de kerk naar het oorlogsmonument aan de Dr. Dreesstraat. De muziek wordt verzorgd door Harmonie St. Radboud. De kransdragers zijn leden van de scoutinggroep Jonko Silvolde. Kranslegging door wethouder Bert Kuster, gevolgd door Silvolds Belang, de Oecumenische Werkgroep, Koningspaar Willem Tell en andere belangstellenden.

Terborg
In Terborg verzamelt iedereen zich om 19.00 uur bij het verpleeg- en revalidatiecentrum Sint Antonia (gedeelte de Kroezenhoek), Industrieweg 115. De Stille Tocht vertrekt vanaf hier om 19.15 uur naar het monument aan de Silvoldseweg. Kranslegging door fractievoorzitter, Heini Peters (SP) (namens de gemeente) en de heer W. Verwaaijen (namens organiserend comité). Aansluitend bloemlegging door andere belangstellenden.

Gendringen
In Gendringen begint om 19.00 uur de Herdenkingsdienst in de Protestantse kerk St. Maarten, Grotestraat 28. Aansluitend vertrekt de stille tocht vanaf de kerk naar de begraafplaats aan de Staringstraat te Gendringen. Namens de gemeente zal wethouder Peter van de Wardt een krans leggen.

Ulft
In Ulft vertrekt om 19.00 uur Schuttersgilde St. Hubertus vanaf het verenigingsgebouw naar het verzorgingscentrum Debbeshoek. De Stille Tocht vertrekt vanaf deze locatie om 19.20 uur naar het monument bij de RK Kerk op het Kennedyplein. Aansluitend volgt een toespraak door wethouder Jos Sluiter, waarna kranslegging door de wethouder, St. Hubertus, bewoners van de Debbeshoek en andere belangstellenden. Muzikale omlijsting St. Hubertus.

Varsseveld
Rademakersbroek
Om 18.00 uur is er bij het monument aan de Rademakersbroek een bloemlegging door wethouder Henk Hengeveld, Varssevelds Belang en andere belangstellenden.

Varsseveld centrum
In Varsseveld begint de Oecumenische Herdenkingsdienst om 18.30 uur in de Grote- of Laurentiuskerk. Aansluitend vertrekt om 19.25 uur de Stille Tocht, georganiseerd door Varssevelds Belang, vanaf de kerk naar de Begraaf- en gedenkpark Rentinkkamp, waar bloemlegging plaatsvindt op de oorlogsgraven. Daarna gaat de stoet verder naar het monument aan de Pr. Irenestraat. Hier wordt een krans gelegd door wethouder Henk Hengeveld, de Oecumenische Werkgroep en Varssevelds Belang. Op beide plaatsen is gelegenheid voor belangstellenden tot het leggen van bloemen.

Varsselder
Om 19.30 uur is er een herdenkingsdienst in de kerk H.H. Martelaren van Gorcum, aansluitend kranslegging bij het monument, door burgemeester Otwin van Dijk en andere belangstellenden, gevolgd door twee minuten stilte en een korte toespraak door de burgemeester.

Het wordt op prijs gesteld, als uiting van medeleven, de vlag half stok te hangen tussen 18.00 en 21.00 uur.

Oude Ijsselstreek Vizier.NL d.d. 01-05-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus