Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Ernest te Stroet Schutterskoning Keijenborg

Ernest te Stroet Schutterskoning Keijenborg

170626 CBM SchutterskoningKeijenborg 700Een blije Schutterskoning Keijenborg 2017: Ernest te Stroet. Foto: PR Schuttersgilde St. Jan

KEIJENBORG - Keijenborg heeft een nieuwe schutterskoning: Ernest te Stroet. Maandagochtend 26 juni stond het vogelschieten voor dames, heren en jeugd en vogelknuppelen voor dames op het programma. Voorzitter John Rondeel sprak welkomstwoorden na de vaandelhulde door Schuttersgilde St. Jan bij Dorpshuis De Horst.

Het vogelschieten vond plaats op het kermisterrein naast de grote tent. Daar startte ook het vogelknuppelen en jeugdschieten. wethouder Arno Spekschoor en zijn vrouw mochten de eerste schoten lossen, daarna koning Michel Menting, ereleden en de aangemelde schutters.

Het slot van het schieten was toch nog spannend, wanneer er een behoorlijk stuk vogel naar beneden komt. Vlak daarna lukte het bestuurslid van de schutterij Ernest te Stroet, met een fraai 366ste schot de rest van de vogel naar beneden te halen. Hij kreeg zijn vogel van voorzitter John Rondeel overhandigd en de nieuwe schutterskoning werd door de vele schutters hartelijk gefeliciteerd.

De traditionele rondgang startte dit jaar in de Pastoor Thuisstraat, waarna vaandelhulde en prijsuitreiking bij de pastorie plaatsvonden. Daar werden de versierselen bij de nieuwe koning omgehangen.


www.kermiskeijenborg.nl


Contact | Bronckhorst Midden d.d. 26-06-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus