Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Op een houten vogel schieten tijdens Glanerbrugse schuttersfeest

Op een houten vogel schieten tijdens Glanerbrugse schuttersfeest

170908 TEF GlanerbrugseSchuttersfeest 700

Aan de Ekersdijk in Glanerbrug wordt vanaf vandaag tot en met zondag het jaarlijkse schuttersfeest gehouden.

Op vrijdagavond (aanvang 19.00 uur) kan iedereen vanaf 18 jaar, dus ook niet-leden, meedoen aan het vogelschieten met een vuurbuks kaliber 22 (6 mm). Ook dames zijn welkom. Degene die het laatste stukje van de houten vogel naar beneden haalt ontvangt als beste schutter van Glanerbrug een speciaal beeldje. Kosten: 5 euro per persoon.

Zaterdag
Zaterdagavond (aanvang 20.00 uur) wordt afscheid genomen van de huidige koningin Truus Bosman en Günther Bernt en hofhouding Hennie en Ria Jongsma en Martin Bogs en Monika Schadler en de jeugdkoningin Casey Hof. Ook worden deze avond Jan Scheffer en Joop Walda gehuldigd omdat ze 25 jaar lid zijn van de schuttersvereniging.

Zondag
Zondag beginnen de festiviteiten aan de Ekersdijk om 13.30 uur met het verwelkomen van de zusterverenigingen. Om 14.00 uur vertrekken de verenigingen voor de optocht door Glanerbrug. Muzikaal begeleid door muziekvereniging Drumband West Enschede.

Terug bij het Schuttershoes wordt de inspectie door het koningspaar gehouden en aansluitend de dodenherdenking. Daarna volgt het vogelschieten om het Koningschap van Glanerbrug. Voor de jeugd van 12 tot 18 jaar is er gelijktijdig vogelschieten om het jeugdkoningschap van Glanerbrug. Hier kunnen ook niet-leden gratis aan deelnemen. Indien zij mee willen lopen in de optocht kan dat ook, maar dan wel graag in spijkerbroek met wit hemd of t-shirt. Zondagavond is er koningsbal voor het nieuwe koningspaar en jeugdkoning en zullen de prijzen worden overhandigd. Beide avonden is er live muziek en gratis entree.

TV Enschede FM d.d. 08-09-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus