Kringdag de Achterhoek – AFGELAST i.v.m. "COVID-19"

200503 AfgelastKDdA 700

Lees meer...

Etten krijgt hulp bij behoud van 'de ziel van het dorp'

Etten krijgt hulp bij behoud van 'de ziel van het dorp'

170927 DG ZielVanHetDorp 700 Etten werkt aan concentratie van de voorzieningen, met het doel om ze ook na 2025 te behouden. © dG

ETTEN - De verenigingen en instellingen in Etten krijgen hulp om de haalbaarheid van de ‘brede maatschappelijke voorziening’ te onderzoeken. Daarin worden allerlei plaatselijke voorzieningen geconcentreerd, van basisschool en sportzaal, tot accommodatie voor verenigingen als de schutterij, harmonie en schietvereniging Diana.

Redactie

De hulp komt van de gemeente Oude IJsselstreek, die de kosten van 20.000 euro voor het haalbaarheidsonderzoek voor zijn rekening neemt. Ook organisatie Sals Estinea en Zozijn zijn bij de vorming van de nieuwe voorziening betrokken. Een ander doel is om ook zaal Köster, waar nu tal van verenigingen terecht kunnen, voor Etten te behouden.

Ruimtebehoefte
Het onderzoek richt zich op de vraag welke ruimtebehoefte alle deelnemers hebben. Dat moet worden vertaald in een bouwplan. Het sportterrein aan de Molenstraat, waar de voetbal- en schietvereniging hun accommodatie hebben, is een mogelijke plek voor de nieuwe voorziening.

Het concentreren van de lokale voorzieningen is een wens die afkomstig is van de werkgroep Etten 2025. ,,Ons uitgangspunt is dat we alles willen behouden”, zegt Niels Berendsen van die werkgroep. ,,Als de school of het verenigingsleven verdwijnt, haal je de ziel uit het dorp.”

Het haalbaarheidsonderzoek moet dit najaar worden uitgevoerd, het resultaat moet voor het eind van het jaar worden gepresenteerd.

De Gelderlander, editie Achterhoek d.d. 27-09-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus