ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Schutterij Onderling Genoegen wint jaarlijkse Cul D’or prijs

Schutterij Onderling Genoegen wint jaarlijkse Cul D’or prijs

160929 LA CulDor2016 700

Schutterij Onderling Genoegen uit Duiven heeft zondag 25 september tijdens Duuve te gek! de jaarlijkse Cul D’or prijs gewonnen. De schutterij ontving de prijs voor de succesvolle wijze waarop zij proactief tradities van de schutterij in een veranderende tijdsgeest – zoals de verhuizing naar de OGTenT en het wegvallen van Taptoe Duiven – weet te behouden voor de Duivense gemeenschap.

De Cul D’or is een initiatief van Cul-kwadraat en is inmiddels voor de 15e achtereenvolgende keer uitgereikt. Namens Cul-kwadraat werd de motivatie voor de toekenning verwoord door initiatiefnemer Chris van de Ven die als voorbeeld noemde het samenwerkingsverband Join LHD & OG, een initiatief met Liemers Harmonie Duiven om de jeugd te interesseren en te betrekken bij het vendelen, schieten en muziek maken. Een ander tastbaar initiatief is het jeugdkoningschieten, dat dit jaar voor het eerst in het 120-jarige bestaan van de schutterij werd georganiseerd.

De prijs werd uitgereikt door Wilma Mus en namens de schutterij in ontvangst genomen door Maarten Bodde, de eerste jeugdkoning van de schutterij.

Op de foto van links naar rechts: voorzitter OG Frans Dieker, Koning van de schutterij Walter Kersten, Jeugdkoning Maarten Bodde, Wilma Mus en hoofdcommandant Theo Bodde.

Liemers Actueel d.d. 29-09-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus