ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Scouting Duiven doet mee aan NLdoet!

Scouting Duiven doet mee aan NLdoet!

170305 HGN NLdoet 700

DUIVEN - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 13e keer NLdoet. Ook Scouting Duiven doet dit jaar mee!

De leden gaan hun houten blokhut een grote onderhoudsbeurt geven. De buitenkant wordt geschuurd en gelakt en binnen wordt alles grondig schoongemaakt. Tijdens NLdoet worden bergen werk verzet. "We zijn daar ontzettend blij mee, want we komen daar normaal niet aan toe. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.."

"We krijgen dit jaar al extra hulp van Schutterij Onderling Genoegen. De schutterij probeert elk jaar een klus aan te pakken via NLdoet. Dit jaar doen ze dat bij ons en daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!" Bij Scouting Duiven besteden kinderen en jongeren vanaf 4 jaar op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. "Dit willen we nog graag lang blijven doen, daarom vinden we het zo belangrijk om hier aan mee te kunnen doen."

NLdoet wordt in 2017 voor de 13e keer georganiseerd. Tijdens de editie van 2016 zijn ruim 9.000 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: "Verenigingen en stichtingen kunnen altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken. Maar het werven kost vaak veel tijd. NLdoet geeft organisaties de mogelijkheid op een laagdrempelige manier in contact te komen met nieuwe enthousiaste krachten. Wij vinden het prachtig om te zien dat ieder jaar zo'n 350.000 Nederlanders bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken tijdens NLdoet. Hieruit blijkt dat Nederland een land is van vrijwilligers en daar mogen we met z'n allen trots op zijn."

Hét Gemeente Nieuws d.d. 03-03-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus