ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Federatief Kringconcours De Liemers

Federatief Kringconcours De Liemers

170414 HGN Kringconcours 700

LOBITH - Schuttersgilde Excelsior uit Lobith verzorgt op zondag 7 mei het Federatief Kringconcours De Liemers. Zeventien schutterijen komen naar de Sportlaan in Lobith waar de gezamenlijke opening om 11.15 uur op het grasveld zal plaatsvinden met het hijsen van de vlaggen en het spelen van het Wilhelmus.

Een half uurtje later vertrekt Schuttersgilde Excelsior dan als eerste voor de marswedstrijd door de straten van Lobith. Om 14.00 uur zullen de wedstrijden op het veld aanvangen met onder anderen het vendelen, de Marketentsterwedstrijden, de schietwedstrijden en de bielemanwedstrijden. Het beloofd een mooie strijd te worden met zo veel korpsen die deelnemen aan de diverse onderdelen. Tijdens de wedstrijden wordt er natuurlijk ook gefeest in de feesttent op het veld, de muziek is daar in handen van Partyband Nedus en de entree gratis.

Niet alleen schuttersgilde Excelsior is al maanden druk met de voorbereidingen, ook de scholen in Lobith en Tolkamer zullen hun steentje bijdragen. De Tragelijn uit Lobith en De Overlaat uit Tolkamer zijn al druk aan het knutselen om zo ook een eigen schutterij te vormen en ze zorgen ook voor een vrolijke en kleurrijke versiering onderweg tijdens de marsroute.

De marsroute en verdere informatie is te vinden op de site van Schuttersgilde Excelsior.

www.schuttersgilde-excelsior.nl.

Hét Gemeente Nieuws d.d. 14-04-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus