ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Warm hart voor jeugd bij energiek Excelsior Lobith

Warm hart voor jeugd bij energiek Excelsior Lobith

170507 DG HartVoorJeugd 700 Jonge vendeliers in Lobith © De Gelderlander

LOBITH - Het is niet makkelijk om in schutterskring De Liemers de vaart er in te houden. Vice-voorzitter Maarten Hoekstra prijsde zich dan ook gelukkig dat schuttersvereniging Excelsior in Lobith dit jaar zo'n groot concours van de grond had weten te krijgen.

Miriam Szalata

Alle vijftien schuttersorganisaties van de Liemers (Montferland valt hier buiten) gaven deze zondag acte de presence. Plus nog een schutterij uit Ulft en een uit Ooij bij Nijmegen.

Kleurrijk geüniformeerd, behangen met medailles of juist in koninginnenoutfit kwamen ze naar het veld bij het clubgebouw van Excelsior. Het dorp Lobith liet zich niet onbetuigd; veel straten hadden de vlag uithangen.

Met de extra aandacht voor de jeugd wist Excelsior Hoekstra ook al te plezieren. ,,Van de toekomst hebben we goede verwachtingen’’, zei hij in zijn welkomstwoord. ,,Ik zie dat er veel jonge vendeliers en scholieren zijn.’’

Wim Jansen, voorzitter van Excelsior, begroette de leerlingen van De Tragellijn en de Overlaat, die met grote ogen het spektakel in zich opnamen. ,,Ze hebben collages gemaakt van 200 jaar koninkrijk, die hangen in ons clubgebouw.’’

,,Gastheer Excelsior heeft zijn uiterste best gedaan om dit concours tot een groot feest te maken’’, vond burgemeester Ella Schadd-De Boer van de gemeente Rijnwaarden. ,,Het is bijzonder dat de jeugd er zo bij betrokken is. Zo zijn er vendelclinics gegeven.’’

Het is voor het laatst dat het kringconcours De Liemers plaats in heeft onder het toeziend oog van burgemeester en wethouders van Rijnwaarden. De gemeente smelt volgend jaar samen met Zevenaar. Om die reden was het college van Zevenaar uitgenodigd. Dat liet zich vertegenwoordigen door de wethouders Gerard Hendriksen en Tienke van der Werf.

Na de opening met het spelen van het Wilhelmus, het hijsen van de vlaggen en de vendelhulde maakten de schutterijen zich op voor de marswedstrijden en aansluitend het defilé.

De Gelderlander, editie Liemers d.d. 07-05-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus