ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

De Nachtwacht hangt in Oud-Zevenaar!

De Nachtwacht hangt in Oud-Zevenaar!

170613 ZP DeNachtwacht 700Fotografie: Bert Rinkel Fotobewerking: Rosa Künne (PR)

OUD-ZEVENAAR - Altijd al eens De Nachtwacht willen bewonderen, maar geen zin om helemaal naar het Rijksmuseum in Amsterdam te gaan?

Dan hebben wij goed nieuws voor u. De komende dagen is De Nachtwacht te bewonderen in... Oud-Zevenaar! Weliswaar niet de echte Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, maar een goed gelijkende kopie met hierop de schutters van Schutterij St. Anna.

De compagnie van kapitein Frans Banninck Cocq en luitenant Willem van Ruytenburgh maakt zich gereed om uit te marcheren, zoals de echte Nachtwacht officieel heet, trok eropuit om Amsterdam te beschermen tegen rovers en andere kwade lieden.

De schutters van Schutterij St. Anna gaan onder leiding van hun kapitein op pad om met tradities, mooie muziek, saamhorigheid en gezelligheid kleur te geven aan het mooie dorp Oud-Zevenaar. Op de Old Sènderse Nachtwacht staan kapitein en president met leden van alle verenigingen, oud & jong geportretteerd zoals toen…maar in een moderner jasje.

Wilt u de Old Sènderse Nachtwacht zien, kom dan op zondag 18 juni, maandag 19 juni of dinsdag 20 juni 2017 om deze imposante afbeelding te komen bezichtigen en gezellig het kermisfeest te vieren. schutterijstanna.nl, schuttersgebouw Babberichseweg 58, Oud-Zevenaar.

Zevenaar Post.NL d.d. 13-06-2017


170613 ZP Kermis 700

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus