ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Proosten bij 70-jarige schuttersbogen

Proosten bij 70-jarige schuttersbogen

170905 DG Proosten 700 Gilde St. Jan op de Sleeg in Babberich, voor een tussenstop bij een poort en een alcoholische versnapering. © Jan Ruland van den Brink

BABBERICH Schutters te paard op de Sleeg in Babberich. Traditiegetrouw maakt schuttersgilde St. Jan op de maandag- en dinsdagochtend van het jaarlijkse schuttersfeest een rondgang door het dorp. Daarbij inspecteren de schutters in totaal zo'n vijftien bogen.

Die door bewoners van de verschillende straten en buurten worden gemaakt op de zaterdag voordat het schuttersfeest losbarst. Er wordt ook een borrel geschonken - ook dat is traditie.

70 jaar

Dit jaar had de tocht langs de Babberichse schuttersbogen een speciaal tintje, omdat liefst drie schuttersbogen voor de 70ste keer werden opgetuigd: de bogen op de Sleeg (foto), het Kloosterpad en de Veldhuizenseweg. Deze dinsdagmorgen treedt het complete Gilde St. Jan aan om de kom van Babberich aan te doen. Ook hier zullen diverse bogen worden bezocht. De boog in de Franciscusstraat bestaat 50 jaar. Ook daar zal door de schutters ongetwijfeld op gedronken worden.

De Gelderlander, editie Liemers d.d. 05-09-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus