ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Inwoners nemen afscheid van de naam Rijnwaarden

Inwoners nemen afscheid van de naam Rijnwaarden

170916 OG Rijnwaarden 1 700

SPIJK - Bij alle dorpen, van nu nog de gemeente Rijnwaarden, zijn zaterdag welkomstborden met daarop de tekst 'Welkom op het Gelders Eiland' geplaatst.

De dorpen Aerdt, Herwen, Pannerden, Lobith, Tolkamer, Tuindorp en Spijk willen daarmee de oorspronkelijke identiteit van elandbewoners in stand houden. Op 1 januari 2018 fuseert Rijnwaarden met de gemeente Zevenaar.

170916 OG Rijnwaarden 2 700

Waarnemend burgemeester Ella Schadd, de wethouders en de schouten van Rijnwaarden reden met paard en wagen langs alle invalswegen. Leden van onder meer de schutterij onthulden de welkomstborden. In de middag was een feest georganiseerd op het marktplein in Lobith.

Lokale artiesten werkten mee met gedichten, toneel en zang. Steenfabriek De Bylandt heeft speciaal voor de gelegenheid steentjes gebakken, voorzien van de start- en einddatum van de gemeente Rijnwaarden. Die werden als aandenken geschonken aan de bijzonder genodigden zoals oud burgemeesters en schouten. Toneelvereniging D’Amateur maakte gebruik van de steentjes tijdens hun optreden deze middag.

Omroep Gelderland d.d. 16 september 2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus