ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Peter Klutman nieuwe koning Gilde St. Jan

Peter Klutman nieuwe koning Gilde St. Jan

170903 DG KoningGildeStJan 700 Peter Klutman is de nieuwe koning van Gilde St. jan in Babberich. Naast hem echtgenote Jacqueline. © Gilde St. Jan

BABBERICH - Peter Klutman is de nieuwe koning van Gilde St. jan in Babberich. Klutman koos Jacqueline Klutman-Hageman, zijn echtgenote, tot koningin. Het is niet de eerste keer dat Klutman zich koning van St. Jan mag noemen. Hij behaalde die titel ook in 2002 en 2003.

Karin Mulder

Er waren zondagmiddag drie kandidaten bij het koningsschieten in Babberich. Het eerste schot werd traditiegetrouw gelost door Bruce Ockers, president van Gilde St. Jan. Dat gebeurde traditiegetrouw op het schietveld, nabij de schapenwei op landgoed Halsaf. Daar werd ook gestreden om de titel jeugdkoning/-koningin. Iris Stevens wist die titel voor de derde keer te behalen. Daarmee is Iris de eerste jeugdkeizerin van het Babberichse schuttersgilde.

Schuttersbogen
Het schuttersfeest in Babberich begint steevast met vertrek vanaf Café huis Den Dijk, aansluitend het defilé bij de kerk en de opening in kulturhus De Borg door de president. Het feest gaat maandag en dinsdag door. Dan trekken de schutters onder meer naar de vijftien schuttersbogen in het dorp. Drie daarvan zijn dit jaar voor de 70e keer gebouwd: de bogen aan het Kloosterpad, Veldhuizenseweg en de Sleeg. De boog in de Franciscusstraat bestaat dit jaar 50 jaar.

De Gelderlander, editie Liemers d.d. 03-09-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus