ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Excelsior Lobith viert als eerste kermis

Excelsior Lobith viert als eerste kermis

180502 ZP EersteKermis 700Schuttersgilde Excelsior uit Lobith viert op vrijdag 11 mei als eerste haar jaarlijkse kermis. (foto: PR)

LOBITH - Als eerste van de vele schutterijen die de nieuwe gemeente Zevenaar rijk is begint schuttersgilde Excelsior uit Lobith op vrijdag 11 mei als eerste aan haar jaarlijkse kermis.

Op 12 mei volgt dan ook EMM uit Lobith die haar kermis een dag later start. Op Hemelvaartsdag kan het lidmaatschap vanaf 14.00 uur worden verlengt en kunnen nieuwe leden zich inschrijven. Dit geld ook voor het aspirant lidmaatschap. Het aspirant lidmaatschap is voor iedereen die graag het feest mee wil vieren en in het jaar 2018 vijftien jaar oud is of wordt. Het aspirant lidmaatschap geeft je toegang tot de feesttent tijdens alle avonden. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebookpagina van Schuttersgilde Excelsior. Zoals altijd zal Schuttersgilde Excelsior begeleid worden door Drumfanfare PCL. De dansmuziek wordt dit jaar ook weer verzorgt op vrijdag en zaterdag door Perfect Showband en op zondag, maandag en dinsdag door KalibeR. Aan het programma heeft het schuttersgilde niet veel gesleuteld. Alle vaste onderdelen komen terug in het programma, zo wordt er op vrijdagavond een bezoek gebracht aan de ereboog in de Huissensestraat, neemt Excelsior deel aan de sacramentsprocessie, wordt er gestreden om het koningschap op zondagmiddag om 16.00 uur en zal op maandag Tolkamer worden aangedaan. Op dinsdag veranderd er wel iets belangrijks en zal er voor het eerst gestreden worden om het Jeugdkoningschap.

Zevenaar Post.NL d.d. 02-05-2018

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus