ONDERONS

180524 DG KleintjeKermis 700

Lees meer...

Koen van Onna allereerste jeugdkoning van Sint-Andreas

Koen van Onna allereerste jeugdkoning van Sint-Andreas

180427 HGN Jeugdkoning 700De nieuwe jeugdkoning Koen van Onna. (foto: PR)

ZEVENAAR - Na al vele jaren een jeugdkoningin te hebben gehad is het op zondag 22 april tijdens het jeugdkoningschieten gelukt om van de dames te winnen. Koen van Onna is de nieuwe, eerste jeugdkoning van schutterij Sint-Andreas ’t Grieth-Zevenaar.

De ochtend van zondag 22 april begon met het ophalen van de aftredende jeugdkoningin Dananique. Bij het huis van Dananique was een mooie bloemenboog geplaatst. Dananique werd dank gezegd voor de vertegenwoordiging van Sint-Andreas tijdens de verschillende activiteiten van de schutterij.

Na een korte pauze ging de optocht voor de naar de Subenhara en werd er een mooie vendelhulde gebracht voor de bewoners. Na een kop koffie en een lekker soesje werd de terugtocht naar het schuttersgebouw gemaakt. De terugkomst in het schuttersgebouw was gezellig en er werd geschoten voor het kruisboogkampioenschap. Na een extra ronde, waarbij de beste twee schutters moesten kampen, ging het kampioenschap naar Dananique Navarro, de oud-jeugdkoningin.

Met vier jeugdkandidaten werd er aan het jeugdkoningschieten begonnen. Het was een spannende strijd. Aan de spanning was duidelijk te merken dat ze allen graag het koningschap wilden behalen. Koen was uiteindelijk de winnaar en werd na de huldiging met een vendelhulde geëerd.

Hét Gemeente Nieuws d.d. 27-04-2018

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus