ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Keizerschieten en broederschapspelen schutterij St. Isidorus

Keizerschieten en broederschapspelen schutterij St. Isidorus
DIDAM – Schutterij St. Isidorus Oud-Dijk viert zaterdag 14 en zondag 15 mei haar 85-jarig jubileum. Tijdens het weekend wordt er onder andere gestreden om de keizerstitel en worden de nieuwe ereleden geïnstalleerd.
Het programma begint zaterdagavond om 18.30 uur met een schuttersmis in de Mariakerk. Na de eucharistieviering is er een vendelhulde voor pastor Ben Aarsen en de kerkgangers. Om 20.15 uur begint de feestavond in de tent aan de Dijksestraat met muziek van Kiep Movin’. Daarbij krijgt Ton Banning de Gouden Isidorus opgespeld voor zijn jarenlange inzet voor de schutterij. Ook worden Herman Willems en Gert Scholten geïnstalleerd als nieuwe ereleden.
160512 SvM Isidorus85 700Jos Roemaat en Thomas Gies wonnen vijf jaar geleden de keizerstitels.
Zondagmorgen om 11.15 uur is de officiële onthulling van een nieuw bankje met een plaquette bij het kunstwerk ‘De vendelier van St. Isidorus’ op de rotonde aan de Dijksestraat. Het kunstwerk is ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de boog Dijksestraat/vendeliersgroep in 2012 geplaatst. In overleg en samenwerking met de gemeente Montferland is er nu een bankje bij geplaatst. Op de rugleuning van het bankje wordt een plaquette bevestigd met een korte uitleg over het kunstwerk.
Na de onthulling is er een vendelhulde en korte rondgang door Kerkwijk. Vervolgens beginnen om 12.15 uur op het schuttersterrein de wedstrijden door de nog regerende keizers en de broederschapspelen. “Bij de broederschapspelen wordt er in teams van drie personen gestreden op drie wedstrijdonderdelen”, vertelt secretaris Bas Loeters. “Voor de jeugd tot en met 15 jaar zijn dat paintball, lepeltjes schieten en stok vangen. Deelnemers van 16 jaar en ouder strijden op de onderdelen lepeltjes schieten, ringrijden en luchtpistool schieten.
Rond 15 uur is de prijsuitreiking van de spelen, gevolgd door de laatste ronde en het eventuele kampen voor het keizerschap. De verwachting is dat de nieuwe keizers om ongeveer 16 uur worden geïnstalleerd. Om 18 uur sluit het jubileumfeest.
Stem van Montferland.nl d.d. 12-05-2016
View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus