ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Processie en schuttersfeest weekend 2016 Nieuw-Wehl

Processie en schuttersfeest weekend 2016 Nieuw-Wehl

Een nieuwe traditie!

Beste mensen,

Er is goed nieuws te melden. Een nieuwe traditie.
We gaan als schutterij de Eendracht en de geloofsgemeenschap van Nieuw Wehl, samen onze schuttersviering en de sacramentsprocessie organiseren.

Deze nieuwe traditie is door de locatieraad van de geloofsgemeenschap en het bestuur van de schutterij en haar leden besproken. En we gaan ervoor. Eén viering waarin de elementen van de schuttersviering en sacramentsprocessie in een goede balans samenkomen.

Het is nieuw, we zijn er samen van overtuigd dat deze samenwerking ons sterker maakt. Natuurlijk: alleen we gaan sneller, samen komen we verder. Met deze houding zijn wij enthousiast.

Ik citeer onze paus Franciscus: God is niet bang voor nieuwe dingen. En ik denk pater Toon ook niet. Maar daarvan zal hij zeker getuigen.

Ik dank de schutterij en de locatieraad van Nieuw-Wehl met deze beslissing.

Ik feliciteer de leef- en geloofsgemeenschap van Nieuw Wehl van harte met deze nieuwe traditie!

Hartelijke groet,

Pastoor Jurgen Jansen

160702 FlyerProcessieSchuttersfeest1 700


Beste mensen,

Het jaar 2016 zal de boeken in gaan als een bijzonder jaar voor Nieuw Wehl. In dit jaar zullen de twee tradities sacramentsprocessie en schuttersfeest samen worden gevierd.

De sacramentsprocessie zal hierdoor niet op de zondagmorgen worden gehouden maar op de zaterdagmorgen. En het schuttersfeest zal niet in het weekend van de 3 e zondag van augustus worden gehouden maar in het weekend van de processie.

We hebben samen met de locatieraad en een aantal leden van de schutterij het vernieuwde programma in elkaar gezet en we zijn enthousiast.

We zijn ervan overtuigd dat het een versterking is van beide tradities.

Laten we er samen weer een geweldig dorpsfeest van maken voor jong en oud!

Bestuur schutterij De Eendracht Nieuw Wehl

 160702 FlyerProcessieSchuttersfeest2 700

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus