ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Laatste defilé voor burgemeester

160808 DG Burgemeester T1

SCHUTTERSFEEST                  

Laatste defilé voor burgemeester

160808 DG DefileDidam 1 700

Zeven schuttersverenigingen in Didam vieren hun jaarlijkse feest. Voor Ina Leppink is het haar laatste keer als burgemeester van Montferland.

De weergoden waren de schutters in Didam gisteren goedgezind. Na dagen van regen bleef het eindelijk droog - op een paar onbeduidende druppels na - uitgerekend op de dag van het defilé van de zeven schutterijen uit Didam, Loil en Nieuw-Dijk voor het gemeentebestuur van Montferland. De organisatie was dit jaar in handen van Schutterij De Heegh.

Vanuit hun eigen dorpen trokken de schutters door de straten richting het plein bij het voormalige gemeentehuis, waar toeschouwers massaal waren bijeengekomen voor het spektakel. Ook langs de route stonden ze rijen dik.

160808 DG DefileDidam 3 700

Het gezamenlijke optreden met vendelhulde van de zeven schutterijen mag worden gezien als het hoogtepunt van het jaar. Zo'n 2.500 schutters deden er aan mee.

Vendeliers, schutters en bielemannen brachten hun koningen en koninginnen, die net als bestuursleden en ereleden op het bordes plaatsnamen achter burgemeester Ina Leppink. Voor haar is het het laatste defilé, want ze vertrekt per januari uit Montferland.

160808 DG DefileDidam 2 700 burgemeester Ina Leppink tijdens het defilé.

Voorzitter Henk van den Berg van Schutterij De Heegh bedankte Leppink voor al die jaren dat ze het huldebetoon in ontvangst had genomen. Hij hield het bewust kort, zo zei hij, "want ik ga ervan uit dat er nog een officiële afscheidsbijeenkomst komt waar wij schutterijen aan mee doen."

160808 DG Burgemeester T2

En dat gaan ze goed doen, zo zei hij desgevraagd, buiten het officiële deel om. "Want burgemeester Leppink is een fantastische burgemeester. Niet alleen voor de schutterijen maar ook voor de andere verenigingen. Ze heeft echt aandacht voor de burger."

160808 DG DefileDidam 4 700

Speciale aandacht was er van Van den Bergh voor ambtenaar José Vierwind die al jaren als contactpersoon van de gemeente zorg draagt voor een goede organisatie. "Dan mag je ook weleens in het zonnetje worden gezet", aldus Van den Berg.

Burgemeester Leppink bedankte iedereen voor de optredens. "Het is voor mij het elfde schuttersfeest en helaas het laatste. Het is fantastisch wat ik zie, en ik geniet er misschien vandaag wel extra van."

160808 DG DefileDidam 5 700

enkele sfeerbeelden van deelnemers en bezoekers. FOTO’S BART HARMSEN

De Gelderlander, editie De Liemers d.d. 08-08-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus