ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Tradities komen boven bij Schuttersfeest Loil

Tradities komen boven bij Schuttersfeest Loil

160808 Regio8 SchuttersfeestLoil

Didam en omgeving staan deze dagen in het teken van de schutterijen. In het dorp Loil vierden driehonderd leden van de schutterij het jaarlijkse Schuttersfeest.

REGIO8

"We zijn bezig om een stuk traditie in het dorp in stand te houden", aldus voorzitter Ap Dieker van de Schutterij in Loil. Zondagochtend werd gestart met de sacramentsprocessie en de speciale schutterskerkdienst. Daarna volgde in Didam een bijeenkomst met duizenden feestvierders van de zeven schutterijen uit onder meer Loil, Nieuw-Dijk en Oud-Dijk. "Samen vieren we dan het Schutterfeest met een groot gezamenlijk vendel en defilé", aldus Dieker.

Maandag hebben de inwoners van Loil vervolgens een kans om de nieuwe Koning te worden. "Een unieke ervaring", weet de scheidende Schutterskoning Ronnie Kobesen. "Ik kan het iedereen aanbevelen om eens Koning te worden van je vereniging." De regerend Ruiterkoning Mike Rasing vult hem aan: "Voor sommige mensen is het niet te begrijpen, maar als je druk bent met het Schuttersleven dan is dit de hoogste eer die je kan behalen. Je wordt eigenlijk door de hele Schutterij in de watten gelegd en geëerd."

REGIO8 d.d. 08-08-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus