ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Invasie van schutters neemt Nieuw-Wehl over (2)

Invasie van schutters neemt Nieuw-Wehl over (2)

160916 Regio8 InvasieSchutters 700Foto: Schutterij De Eendracht

Een invasie van schutters in Nieuw-Wehl, dat is wat de organisatie van de jaarlijkse Federatieve Schuttersdag zondag verwacht. Er wordt uitgegaan van ruim 2000 bezoekers, waarvan 1500 schutters.

‘’We denken dat het een hele gezellige dag gaat worden met alle verschillende schutterijen’’, vertelt bestuurslid en feestmaker Niels Peters van Schutterij De Eendracht. ‘’Wat ik zelf erg leuk vind, is gewoon de saamhorigheid. Je hebt mensen uit heel Gelderland samen op één veld, iedereen in hun eigen pak en kleuren.’’

De dag wordt ieder jaar door een andere schutterij georganiseerd. ‘’De federatie bestaat uit vier kringen. Dat gaat volgens een roulatieschema. Een schutterij weet dan drie jaar van te voren wie de dag gaat organiseren’’, vertelt voorzitter Marcel Wanders ‘’Daar zit heel veel werk in, we hebben bijvoorbeeld een schutterskrant uitgebracht en sponsoren moeten benaderd worden’’, vult bestuurslid Robert van Pluur aan.

De Federatieve Schuttersdag 2016 vindt zondag 18 september plaats op het terrein van Elver in Nieuw-Wehl. De activiteiten starten om 09.30 uur.

REGIO8 d.d. 16-09-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus