ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Vendels en trompetten voor scheidende burgermoeder (video)

Vendels en trompetten voor scheidende burgermoeder (video)

161209 DG AfscheidBurgermoeder1 700Scheidend burgemeester Ina Leppink en haar echtgenoot Arie nemen hun laatste vendelhulde in ontvangst. ©Theo Kock

’S-HEERENBERG - Trommels, trompetten en vendeliers. Dat was vrijdag voor het gebouw van Gouden Handen in 's-Heerenberg het eerbetoon aan de scheidende burgermoeder van Montferland: Ina Leppink.

De aubade en vendelhulde sloten aan op een buitengewone raadsvergadering vanwege het vertrek van Leppink.

Verbinder
Met lovende woorden voor deze 'capabele bestuurder', 'aanjager van de economie', voor deze 'warme en benaderbare' eerste burger met 'prettige uitstraling'. Ze werd geroemd als verbinder van de nieuwe gemeente Montferland (sinds 2005, na de fusie van Didam en Bergh). Voor haar affiniteit met logistiek (ze heeft nota bene een vrachtwagenrijbewijs) en haar inspanningen voor een nieuw gemeentehuis voor de ambtenaren.

Gouden eremedaille
Wethouder Tanja Loeff speldde Leppink voor haar verdiensten de gouden eremedaille van Montferland op. Slechts één persoon ging haar met dit eremetaal voor: oud-burgemeester Paul Peters van Didam en Montferland in oprichting.

161209 DG AfscheidBurgermoeder2 700Burgemeester Ina Leppink van Montferland krijgt van raadslid Henk Groote een sigaar uit eigen doos: ofwel: de 'Pluim van de Burgemeester' die ze zelf maandelijks uitreikte. Foto Theo Kock

Sigaar
Raadslid Henk Groote gaf haar een sigaar uit eigen doos: de 'Pluim van de Burgemeester'. Deze door haar zelf ingestelde onderscheiding aan burgers, die een bijzondere prestatie leverden, reikte ze zelf maandelijks uit voor de gemeenteraadsvergaderingen begonnen.

Niet onverwacht
Haar vertrek kwam niet onverwacht. Bijna een jaar geleden maakte ze bekend haar laatste periode niet vol te maken om haar opvolger de gelegenheid te geven zich in te werken voor de verkiezingen in 2018. Leppink wordt opgevolgd door Peter de Baat.

De Gelderlander, editie Achterhoek d.d. 09-12-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus