ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Koninklijk eerbetoon aan Montferlandse gedecoreerden

Koninklijk eerbetoon aan Montferlandse gedecoreerden

170501 SvM MontferlandseGedecoreerden 700De gedecoreerden en burgemeester Peter de Baat werden bij het voormalige gemeentehuis getrakteerd op en vendelhulde van schutterij St. Martinus Greffelkamp. Foto José Rasing

DIDAM – Inmiddels traditioneel worden alle inwoners van Montferland, die een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen, door de burgemeester uitgenodigd om Koningsdag in Didam te vieren. Donderdag gebeurde dat voor het eerst door burgemeester Peter de Baat. Hij leidde de gedecoreerden door een feestelijk programma.

Dat begon ’s morgens al om 9 uur in het Albertusgebouw, waar de burgemeester de genodigden toesprak. Hierbij waren ook de zes nieuwe lintjesdragers aanwezig, die de dag daarvoor op kasteel Huis Bergh waren onderscheiden. “Prachtig”, vond Stokkummer Arjan Zweers (43) het eerbetoon. De sinds woensdag jongste decorandus van de gemeente Montferland glunderde nog altijd van oor tot oor. “Ik besef het nog niet helemaal. Een lintje krijg je toch pas na je 65ste, lachte hij. “Dat ik er nu al één heb, maakt me extra trots.”

Na de ontvangst ging het hele stel naar buiten voor de officiële opening van Koningsdag op het bordes van het voormalige gemeentehuis. Hier werd door de Scouting Didam de vlag gehesen, klonk het Wilhelmus en was er een vendelhulde door schutterij St. Martinus Greffelkamp. Verder was er een woordje van burgemeester De Baat en Pieter Jan van den Berg, voorzitter van het Oranjecomité Didam.

Vrijwilligers
Van den Berg refereerde daarbij nog aan het tekort aan vrijwilligers, waar het oranjecomité mee kampt bij de organisatie van Koningsdag. “We moeten het vandaag doen met slechts vier vrijwilligers. Met ons vieren hebben we de regie over het hele programma, van de ontvangst van de gedecoreerden tot de straatmarkt en het Oranjefeest in Meulenvelden. Mochten er mensen zijn die zich geroepen voelen ons hierbij te helpen, we ontvangen u met open armen.”

Vervolgens liepen alle genodigden onder begeleiding van harmonie De Club en de vendeliers van St. Martinus naar Meulenvelden. Na het uitbrengen van een toast met een glaasje Oranjebitter volgde hier een muzikaal programma met optredens van Maartje Schepers en Annette Lammers, Mengelmoes en drumband Kunst na Arbeid uit Zeddam.

Loud Hafkenscheid (72) genoot er zichtbaar van. De Didammer werd woensdag uitgeroepen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet voor het tennis in Didam, Wolfheze, Gelderland en Nederland. “Ik was in de veronderstelling dat ik op het kasteel was uitgenodigd voor de uitreiking van de onderscheiding voor een goede vriendin. Dat ik die uiteindelijk zelf kreeg, was een complete verrassing. En dan nog zo’n dag als vandaag er achteraan, fantastisch.”

Het programma voor de genodigden werd rond 14 uur in Meulenvelden afgesloten door burgemeester De Baat. Daarna werd Koningsdag in Didam nog voortgezet op het terras van Jan&Jan met muziek van coverband Cabrio. Ook elders in de gemeente vonden er diverse activiteiten plaats, zoals de zeepkistenrace in Stokkum, schietwedstrijden in Loil en een beachvolleybaltoernooi in Nieuw-Dijk.

Stem van Montferland.nl d.d. 01-05-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus