ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Nieuw-Wehl druk bezig met voorbereidingen Grote Rommelmarkt

Nieuw-Wehl druk bezig met voorbereidingen Grote Rommelmarkt

170523 SD Rommelmarkt 700De jaarlijkse grote rommelmarkt in Nieuw-Wehl is op zondag 28 mei. Foto: PR

NIEUW-WEHL – De jaarlijkse Rommelmarkt van Nieuw-Wehl vindt plaats op zondag 28 mei. Vele vrijwilligers van Schutterij De Eendracht zijn druk bezig met de vele voorbereidingen. De opbrengsten van deze rommelmarkt zijn hard nodig om de snel groeiende lokale drumfanfare van nieuwe uniformen en instrumenten te voorzien.

Vergaderen, organiseren, verzamelen, sorteren, uitstallen; er komt nogal wat bij kijken om een grote rommelmarkt te organiseren. In Nieuw-Wehl zijn ruim tweehonderd vrijwilligers druk in de weer om de jaarlijkse Grote Rommelmarkt van Nieuw-Wehl voor te bereiden. Dit jaar wordt de rommelmarkt georganiseerd op zondag 28 mei van 10.00 tot 15.00 uur op het plein achter dorpscentrum De Horst in Nieuw-Wehl. Het hele jaar door zijn er al spullen ingezameld in de loods, die Schutterij de Eendracht speciaal heeft gebouwd om nog meer spullen in te kunnen zamelen. De opbrengsten zullen geïnvesteerd worden in de groeiende drumfanfare, die het geld goed kan gebruiken voor nieuwe uniformen en instrumenten.

Bekendheid
De Nieuw-Wehlse Rommelmarkt, die in de regio grote bekendheid geniet, heeft ruim zeventig kramen verspreid over ruim 4.000 vierkante meter. Tweehonderd vrijwilligers zijn ieder jaar actief tijdens dit evenement, dat meer is dan een rommelmarkt alleen. Naast liefhebbers van rommelmarkten trekt dit evenement jaarlijks vele dagjesmensen uit de gehele regio. De rommelmarkt is zowel bij goed weer als bij slecht weer zeer de moeite waard om te bezoeken.

Activiteiten
De rommelmarkt omvat een uitgebreid assortiment aan tweedehands artikelen. Van rommel is al lang niet meer te spreken. Een bijzonder kenmerk van de Nieuw-Wehlse rommelmarkt is dat alle artikelen op een overzichtelijke en goed gesorteerde wijze zijn uitgestald in verschillende kramen. Op het gezellige terras kan men genieten van een hapje (onder andere vers gebakken oliebollen, friet, broodjes beenham, et cetera) en een drankje en meespelen met het Rad van Avontuur. Hier zijn prachtige prijzen te winnen die door de regionale ondernemers beschikbaar zijn gesteld, waaronder een lcd-televisie, een fiets en een tablet. Ook voor kinderen is er van alles te beleven. Het Nieuw-Wehlse jeugdwerk heeft verschillende activiteiten georganiseerd.

Op zondag 28 mei vanaf 10.00 uur zijn bezoekers welkom in Nieuw-Wehl. Voor meer informatie kan men terecht op de website.

www.schutterij-de-eendracht.nl

Stad Doetinchem d.d. 23-05-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus