ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

'Ik ben ontzettend blij met deze erkenning'

'Ik ben ontzettend blij met deze erkenning'

170613 MOJ Erkenning 700Locoburgemeester Tanja Loeff-Hageman, Willy en Marian Jansen en 'zijn Schutterij'. Foto: Marlous Velthausz

Koninklijke Onderscheiding voor Willy Jansen

Braamt – Op zondagmiddag 11 juni is, tijdens de opening van de Braamtse kermis, de heer Wilhelmus Hendrikus Jansen, opgenomen als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Willy Jansen is onder meer voorzitter van de Hooglandse Schutterij Sint Martinus. De versierselen werden hem opgespeld door locoburgemeester Tanja Loeff-Hageman van de gemeente Montferland.

Door Marlous Velthausz

De Hooglandse Schutterij Sint Martinus begon zondagmiddag, zoals ieder jaar, met het ophalen van het koning- en keizerspaar. De rondgang door het dorp eindigde bij de kerk waar de voorzitter van de Schutterij klaarstond om met zijn speech te beginnen. Maar het liep net even iets anders. Locoburgemeester Tanja Loeff-Hageman kwam naar voren en begon te vertellen dat ze niet alleen was gekomen om de kermis te openen, maar ook om iemand te huldigen, namens zijne majesteit de koning. Die persoon stond naast haar. "Het is voor jou, Willy Jansen", sprak ze. "Het komt tegenwoordig maar het zelden voor dat iemand vijftig jaar lid is van een vereniging, daarom verdient zo iemand het om in het zonnetje gezet te worden. We mogen best een moment stilstaan bij alle functies die Willy in de afgelopen 50 jaar heeft bekleed, waarvan al 23 jaar het voorzitterschap. Hij weet de leden te activeren en te stimuleren en hij is de grote drijfveer om de vereniging met zijn aloude tradities in ere te houden. Hij zet zich met hart en ziel in voor de schutterij en mede hierdoor heeft de schutterij vele jonge vendeliers, wat anno 2017 niet meer vanzelfsprekend is. Hij is de grote bindende factor binnen de schutterij", aldus de locoburgemeester.
Hij ontving de onderscheiding niet alleen omdat hij vijftig jaar lid is van de schutterij. Jansen heeft zich ook verdienstelijk gemaakt op diverse andere vlakken zoals bij CV de Nöttekrakers waar hij prins was in 1971. Hij maakt nu deel uit van het keurkorps Old Prinsen waarvan hij de commandant is. Als er iets wordt georganiseerd in Braamt, bijvoorbeeld een rommelmarkt of een inzamelactie, is hij altijd van de partij om hieraan een steentje te kunnen bijdragen.
Naast al zijn verenigingswerkzaamheden heeft hij het ook nog gepresteerd om drie keer de koningstitel te bemachtigen waardoor hij samen met zijn vrouw Marian het koningspaar van de Hooglandse Schutterij Sint Martinus is geweest.

'Normaal staat mijn vrouw er ook nooit zo vooraan bij'

Het mag wel duidelijk zijn dat iemand met een halve eeuw lidmaatschap nog veel meer heeft gedaan dan hierboven genoemd. Willy is een zeer betrokken persoon voor de Braamtse gemeenschap waar een vereniging op kan bouwen.
De gedecoreerde Willy Jansen toonde zich geëmotioneerd en totaal verrast. "Ik vroeg me ook al af waarom er vandaag voor de opening van de kermis drie vertegenwoordigers van de gemeente Montferland aanwezig waren. Normaal staat mijn vrouw er ook nooit zo vooraan bij, maar nu begrijp ik het allemaal. Ik ben ontzettend blij met deze erkenning", vertelt een trotse Willy. Locoburgemeester Tanja Loeff-Hageman onderstreepte de onderscheiding nogmaals: "Het is een welverdiende en mooie eer waar niet alleen Willy Jansen, maar de voltallige Braamtse gemeenschap en met name de schutterij trots op mag zijn."

Montferland Nieuws d.d. 13-06-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus