ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Eervolle verrassing voor schutter Harry Peters

Eervolle verrassing voor schutter Harry Peters

170731 SvM EervolleVerrassing 700Harry Peters krijgt, onder toeziend oog van zijn vrouw Ans (links) en Ab Reuling (rechts), de oorkonde horend bij de Medaille van Verdiensten uitgereikt door federatievoorzitter Wim Sanders.

DIDAM – Voor Harry Peters kreeg het schuttersfeest zondag nog wat extra glans. De voorzitter van schutterij St. Martinus Greffelkamp werd bij het ophalen van de koningen onderscheiden met de Medaille van Verdiensten der Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus. Hij ontving de medaille als waardering voor zijn zilveren bestuursjubileum.

Liefst 25 jaar zit Peters in het bestuur van schutterij St. Martinus. Nadat hij in 1992 tot het bestuur was toegetreden, werd hij nog datzelfde jaar benoemd tot secretaris. Tien jaar later nam hij de voorzittershamer over van Bennie Luiking. Die taak vervult hij nog tot oktober. Dan legt hij zijn functie neer en stapt hij ook uit het bestuur van de schutterij.

Dat was ook een logisch moment geweest om hem te onderscheiden voor al zijn verdiensten voor de schutterij. Echter niet voor het bestuur van St. Martinus. “We wilden hem graag verrassen”, zei Gerard Peters, die zelf vorig jaar nog de eremedaille van de federatie in ontvangst mocht nemen. En dat lukte. Nadat de voorzitter het woord had gericht tot de koningsparen, volgde niet als gebruikelijk de vendelhulde, maar verscheen een delegatie van de federatie ten tonele.

“Ik wist wel dat ik er voor in aanmerking kwam, omdat ik al 25 jaar in het bestuur zit”, vertelde Harry Peters. “Maar ik had niet verwacht dat ik hem nu al zou krijgen. Het is voor mij dan ook een complete verrassing.” Federatiebestuurslid Ab Reuling onderbrak er zelfs zijn eigen schuttersfeest bij St. Isidorus Oud-Dijk voor om Peters de zilveren erepenning op te spelden.

Schuttersboekje
“Na zoveel jaren van trouwe inzet voor schutterij St. Martinus Greffelkamp is deze onderscheiding dan ook zeer verdiend”, vond Reuling. “Naast je taken als secretaris en voorzitter realiseerde je onder andere het schuttersboekje. ‘Het best gelezen boek in Greffelkamp van de afgelopen 25 jaar’, heb ik horen zeggen. Als voorzitter heb je diverse commissies opgericht, waardoor iedereen de verantwoording kreeg over zijn eigen sectie. Dat werkt tot op heden nog perfect.”

Ans
Ook werd onder het voorzitterschap van Harry Peters in 1998 een eigen verenigingsgebouw gerealiseerd. “En dat zoveel jeugd zich aansloot bij de schutterij en deze een belangrijke plek kreeg bij St. Martinus, is mede jouw verdienste”, zei Reuling. “Maar dat alles had je nooit kunnen doen zonder je vrouw Ans, die altijd achter je heeft gestaan. Een hartelijk dank aan Ans is daarom op zijn plaats.”

Naast de medaille en oorkonde, uitgereikt door federatievoorzitter Wim Sanders, voor Harry Peters waren er dan ook bloemen voor Ans. Gevolgd door de uitgestelde vendelhulde voor de koningsparen en jubilaris.

Stem van Montferland.nl d.d. 31-07-2017170731 SvM EervolleVerrassing Album 700

 Fotoreportage: https://photos.app.goo.gl/VySWIB8dgL0Rmiqj1

 

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus