ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Veel zwerfvuil voor 'Schoon Diem'

Veel zwerfvuil voor 'Schoon Diem'

160403 MN Zwerfvuil1Enkele jeugdleden van schutterij St. Isidorus in actie. Foto: Harry Peters

DIDAM - Met als titel 'schoon Diem' werd afgelopen vrijdagavond Didam schoongemaakt. Zoals al weer jaren het geval is, wordt nadat de zomertijd is ingegaan, in Didam zoveel zwerfvuil opgeruimd.

De jagers, meerdere personen van de wijk- en dorpsraden, de vrienden van de Nevelhorst en veel leden van een drietal schutterijen ruimden veel rotzooi op in het centrum van Didam, Greffelkamp, Loil en Oud-Dijk. De gemeente heeft al deze vrijwilligers bijgestaan door het leveren van vuilniszakken, knijpers, hesjes en handschoenen. Met zeker zestig personen, waaronder ook veel kinderen, werd in een paar uur tijd heel veel zwerfvuil verzameld.
Harry Peters die hiervan de coördinatie in handen heeft, is bijzonder tevreden over het aantal vrijwilligers dat meehielp. Peters geeft verder aan dat er veel rommel is verzameld en dat dat van de ene kant goed is, maar van de andere kant natuurlijk niet nodig zou moeten zijn. Elke zak met rotzooi is er een te veel. "Van alles wordt er weggegooid, maar waarom"?

160403 MN Zwerfvuil2Al het zwerfvuil werd verzameld bij manege Wenting in Didam, daar waar door de tevreden opruimers nog een welverdiend drankje werd genuttigd.

Montferland Nieuws d.d. 03-04-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus