ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

In memoriam BERT GEURTZ

In memoriam BERT GEURTZ

160406 BertGeurtz

Afgelopen woensdag 6 april kregen we het verschrikkelijke bericht dat onze commandant en lid van verdienste Bert Geurtz op 67e jarige leeftijd als gevolg van een ernstige ziekte is overleden.

Bert was ruim 30 jaar actief in de Gelderse schutterswereld. Eerst enkele jaren als officier bij Claudius Civilus in Pannerden, daarna ruim 10 jaar als luitenant bij St Isidorus in Oud-Dijk en de afgelopen 19 jaar als lid van schuttersgilde Loil-Vooruit. Daar aanvaarde hij al zeer snel de functie van commandant en dat is zoals we Bert ook altijd zullen blijven herinneren.

Bert was een zeer actief en betrokken lid van ons schuttersgilde. Letterlijk en figuurlijk was hij de man die voorop liep en bepaalde waar we als schuttersgilde naar toe gingen. Als er een optreden was bepaalde hij plaats en volgorde. Dat deed hij altijd op zijn eigen gedreven wijze. Strak waar het nodig was en los als het kon.

Daarnaast hadden de vendeliers wel zijn speciale aandacht, trouw was hij aanwezig op de oefenavonden en nam dan zeker ook zelf het vendel nog wel eens ter hand. Ook voor onze jeugd was hij altijd beschikbaar en bereid om te vertellen hoe het nou precies met al die schutterstradities in elkaar zit.

In 2015 is hij tijdens het schuttersfeest gehuldigd als “lid van verdienste” van onze vereniging. Een titel die hem meer dan toe kwam gezien zijn inzet voor onze vereniging. We zijn dan ook blij dat we hem nog op deze manier hebben kunnen bedanken voor alles wat hij voor ons schuttersgilde gedaan heeft.

Bert, de concoursen, optochten en schuttersfeesten zullen nooit meer hetzelfde zijn, bij het schuttersgilde zal er voortaan een lege plek zijn. We zullen jou aanwezigheid gaan missen.

We wensen Riet, Pieter, Martha, Lisette, Anouk en alle andere familieleden en iedereen die op welke wijze dan ook Bert gekend heeft sterke toe om dit verlies een plek te geven.

Schuttersgilde Loil-Vooruit Loil

 

Bron: facebook pagina Schuttersgilde Loil-Vooruit Loil

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus