ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Schutterij St. Martinus Greffelkamp huldigt leden

Schutterij St. Martinus Greffelkamp huldigt leden

171121 MOJ HuldigingLeden 700Schutterij St. Martinus huldigt haar ereleden met van links naar rechts: Beppie en Chris Koenders, Dini en Jan de Reus en Ans en Harry Peters. (foto: Harm Peters)

Schutterij St. Martinus Greffelkamp heeft zaterdag 11 november haar jaarlijkse St. Martinusfeest gevierd. Het feest begon ‘s middags met een lampionnenoptocht. De tocht ging naar de Mariakerk waar voorganger Guus van de Ploeg een verhaal vertelde over St. Martinus.

DIDAM - Na de mis liepen de schutters en kinderen in een lange stoet terug naar verenigingsgebouw Ons Eigen Ding. Het was toen al donker waardoor het lichtje van de lampion nog beter tot zijn recht kwam. In het verenigingsgebouw werden de kinderen getrakteerd op iets lekkers en een poppenkastvoorstelling. Hierna was het feest voor de kinderen afgelopen.

Trouwe helper
Om 20.00 uur begon het feest voor de leden, waarbij een verschillende mensen werden gehuldigd vanwege hun trouwe lidmaatschap of bijzondere verdiensten voor de vereniging. Theo Jansen ontving voor zijn verdiensten voor de schutterij de pluim. Jansen is al zeker veertig jaar een trouwe helper bij de schietwedstrijden.

Mooie woorden
Ilona Keuben werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap en Gerrit Rasing kreeg een speldje op geprikt voor zijn veertigjarig lidmaatschap. Mooie woorden waren er voor Chris Koenders en Jan de Reus. Zij werden gehuldigd voor hun vijftigjarig lidmaatschap, maar zeker ook voor hun verdiensten voor de schutterij.

Vendelhulde
Lovende woorden waren er ook voor Harry Peters. Hij werd ook benoemd tot erelid van de schutterij. Hij kreeg deze titel voor zijn 25 jaar bestuurswerk en zijn bijzondere verdiensten die hij voor St. Martinus Greffelkamp heeft verricht. Aansluitend mochten alle jubilarissen en hun aanwezige echtgenoten een vendelhulde in ontvangst nemen.

www: stmartinusgreffelkamp.nl

Montferland Journaal d.d. 21-11-2017

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus