ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Zolder Zomp biedt Loilse jeugd plek om te chillen

Zolder Zomp biedt Loilse jeugd plek om te chillen

180102 SvM PlekOmTeChillen 700Schuttersgilde Loil-Vooruit hield onlangs een eerste jeugdsoos op de zolder van de Zomp. Foto Willy Steenkamp

LOIL – Zo’n twintig jongeren bezochten vrijdagavond 22 december de eerste Loilse jeugdsoos in de Zomp. Schuttersgilde Loil-Vooruit nam het initiatief voor de nieuwe activiteit. “Op verzoek van de jeugd zelf”, zegt bestuurslid Sander van Harn. “Zij zochten voor de wintermaanden een plek om te chillen en samen te komen.”

Dat de Loilse jeugd behoefte heeft aan een eigen ruimte, bleek tijdens de familiedag van het schuttersgilde. In juni vorig jaar werden alle leden van Loil-Vooruit en hun gezinsleden uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Ook konden ze meedoen aan een zeskamp en schietcompetitie. “Er kwamen 150 mensen op af”, vertelt Van Harn. “We hebben ze die dag ook allemaal gevraagd naar hun wensen en ideeën voor nieuwe activiteiten van het schuttersgilde. En de jongeren kwamen met dit idee.”

Dat wil echter niet zeggen dat de jeugdsoos alleen is bedoeld voor jonge schutters. Het schuttersgilde wil alle jongeren van 10 tot 18 jaar uit het dorp bij de nieuwe activiteit betrekken. Van Harn: “We proberen een verbindende factor te zijn tussen de verschillende verenigingen. Al zijn er vanavond voornamelijk jeugdigen, die een binding hebben met onze vereniging. Maar voor de zomer willen we nog twee of drie avonden organiseren en daarbij de leeftijd iets verlagen. Nu zijn er ook een paar kinderen van 8 jaar en die vermaken zich prima.”

Activiteiten
De zolder van de Zomp leent zich uitstekend voor de nieuwe activiteit, zo bleek tijdens de eerste jeugdsoos. Er staat een barretje, waar de jongeren gratis een glaasje fris, chips en snoep kunnen halen. De ruimte is verder aangekleed met wat discobollen en –lampen en op de banken kon heerlijk worden gechild. Verder vermaakte de jeugd zich met darten en laserschieten.

Van Harn: “We mochten hiervoor het lasergeweer en Laser Ludwig van schietvereniging Mik-Wis uit Greffelkamp lenen.” Het thema voor de volgende soosavonden mogen de jongeren zelf bepalen. “Misschien houden we ook een keer een filmavond of starten we in 2018 met een schietcompetitie. Maar dat is niet aan ons. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de jeugd.”

De datum voor de volgende jeugdsoos is nog niet bekend. Deze wordt onder andere via de Facebook-pagina van schuttersgilde Loil-Vooruit bekendgemaakt. Vast staat wel dat de soosavonden op vrijdag van 19.30 tot 23 uur plaatsvinden en de toegang en drankjes gratis zijn. “We proberen het zo laagdrempelig mogelijk te maken.”

Stem van Montferland.nl d.d. 02-01-2018

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus