ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Laatste keer kool en prei van het land

Laatste keer kool en prei van het land

180202 DG LaatsteOogst P 700FOTO JAN VAN DEN BRINK

DIDAM Voor het laatst hebben de vrijwilligers van schutterij St. Isidorus uit Oud-Dijk groente geoogst voor de voedselbank. Drie jaar lang verbouwden ze voedsel op een stuk land aan de Fluunseweg. Gisteren ging de laatste prei en boerenkool van het land af.

Aanleiding om met het voedselproject te starten was het Gelders Landjuweel, een groot meerdaags schutters- treffen dat vorig jaar in Oud-Dijk werd gehouden.

De schutterij St. Isidorus zocht in de aanloop naar het evenement naar een activiteit om aandacht te vragen voor de vroegere maatschappelijke rol van schutterijen. Besloten werd om drie jaar lang de voedselbank te helpen.

,,Er zijn meer dan 100 mensen bij betrokken geweest, en ook de kinderen van de school hebben geholpen'', zegt Xaf Hendriksen van de schutterij.

Aan de ene kant is het jammer dat het project stopt, beaamt hij. Maar na drie jaar is het ook goed geweest. Voorzitter Pieter Jan van den Berg van de Voedselbank Montferland is vol lof over wat de schutterij heeft gedaan. ,,Echt tof wat ze geleverd hebben.''

De voedselbank werkt nog met een andere teler.

De Gelderlander, editie Liemers d.d. 02-02-2018

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus