ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Laatste oogst Oud-Dijk voor voedselbank

Laatste oogst Oud-Dijk voor voedselbank

180202 DG LaatsteOogst D 700 De vrijwilligers van schutterij St. Isidorus bezig met de laatste keer oogsten voor de voedselbank. © Jan Ruland van den Brink

VIDEO | DIDAM - Voor het laatst hebben de vrijwilligers van schutterij St. Isidorus uit Oud-Dijk groente geoogst voor de voedselbank. Drie jaar lang verbouwden ze voedsel op een stuk land aan de Fluunseweg. Donderdag ging de laatste prei en boerenkool van het land af.

Miriam Szalata

Aanleiding om met het voedselproject te starten was het Gelders Landjuweel, een groot meerdaags schutterstreffen dat vorig jaar in Oud-Dijk werd gehouden.

De organiserende schutterij St. Isidorus zocht in de aanloop naar het evenement naar een activiteit om aandacht te vragen voor de vroegere maatschappelijke rol van schutterijen. Besloten werd om drie jaar lang de voedselbank te helpen.

,,Er zijn meer dan honderd mensen bij betrokken geweest, en ook de kinderen van de school hebben geholpen’’, zegt Xaf Hendriksen van de schutterij. Aan de ene kant is het jammer dat het project stopt, beaamt hij. Maar na drie jaar is het ook genoeg geweest. ,,Het is wel een bindertje. Je hebt zes weken in het jaar vrij.’’

Behalve van het land van St. Isidorus krijgt de voedselbank ook groente van andere telers.

De Gelderlander, editie Liemers d.d. 02-02-2018

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus