ONDERONS

180511 DG Meidendivisie 700

Lees meer...

Doorstart voor voedselproject

Doorstart voor voedselproject

180424 MOJ DoorstartVoedselproject 700Het voedselproject van schutterij St. Isidorus Oud-Dijk heeft vrijdagmorgen een doorstart gemaakt en daar zijn alle vrijwilligers heel blij mee. (foto: PR)

Het voedselproject van schutterij St. Isidorus Oud-Dijk heeft vrijdagmorgen een doorstart gemaakt in Greffelkamp. Nadat de schutterij in februari stopte, pakten Bart Jan Krouwel en Ineke Derkzen de schoffel weer op. Zij stellen tweeduizend vierkante meter van hun grond beschikbaar voor het verbouwen van groenten voor de Voedselbank Montferland.

 van de redactie 

DIDAM - Dat doen ze vanuit de stichting Groenteteelt Voedselbank Montferland. Vrijdagmorgen werden de eerste plantjes gepoot. De verwachting is dat over een week of zes, zeven de eerste kropsla, andijvie, bloemkool en spitskool kan worden geoogst en geleverd. Bij de officiële doorstart van het voedselproject waren ook burgemeester Peter de Baat en wethouder Ingrid Wolsing aanwezig. Zij schroomden niet om daarbij zelf de handen uit de mouwen te steken. De burgemeester ging zelfs in zijn maatpak het land op om een aantal plantjes te poten. Hij lobbyde de afgelopen maanden flink voor een vervolg van het project. “De burgemeester nam contact op met ons of wij een deel van onze grond beschikbaar wilden stellen om het project voort te zetten”, zegt Krouwel. “We dachten dat het alleen om de grond ging, maar het gaat ze ook om de productie van de groenten. Gelukkig worden we hierbij de eerste weken bijgestaan door oud-voorzitter Xaf Hendriksen en een aantal vrijwilligers van St. Isidorus. Zij helpen ons bij de opstart.” Welkoop in Didam neemt de eerste drie ladingen pootgoed, zo’n tweeduizend plantjes, voor haar rekening. Daarna levert de winkel de planten tegen inkoopprijs aan de stichting. “Wij zijn natuurlijk hartstikke blij dat het project een vervolg krijgt”, vertelt Pieter Jan van den Berg, voor-zitter van de Voedselbank Montferland. “Ook al hebben we in Chris Blij uit Groessen een prima alternatief, het is mooi dat de groenten straks weer uit Didam komen.” Voor de verbouw van de groenten is de stichting nog wel op zoek naar vrijwilligers. Er worden mensen gezocht die wekelijks een paar uurtjes willen helpen bij het schoffelen en oogsten. Wie interesse heeft of iemand kent, kan contact opnemen met Nancy van Wessel via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-22489735.

Montferland Journaal d.d. 24-04-2018

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus