Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Ook in Doornenburg schutterskoningin?

160829 DD KoninginGendt 1

Ook in Doornenburg schutterskoningin?

Dat tijdens de Gendtse kermis ook in Doornenburg al de schutterskoningschietkoorts (3-dubbele woordwaarde!) begint toe te slaan zou je toch eigenlijk wel verwachten.

160829 DD KoninginGendt 2

Echter…. ondanks navraag in de Wandelgangen en in de Krochten van het Doornenburgse Roddel- en Geruchtencircuit komen er nog geen namen naar boven van durpse mannen die over een slordige drie weken onder de mast willen gaan staan.

Zo ging het in 2012 in Angeren óók toen daar – noodgedwongen – Elly Buurman uit arre moede maar het koningsschot waagde en één jaar lang schutterskoningin werd. In Gendt schoot Renske Nienhaus afgelopen weekend als eerste vrouw de vogel aan flarden.

160829 DD KoninginGendtCensored

Toch wist DeDoornenburger.nl de hand te leggen op ultrageheime stukken waaruit blijkt dat durpelinge Marissa Derksen (sinds kort Wissing-Derksen) wel een schot wil wagen. Haar standpunt werd eerder al in het beleidsplan van het Dorps Ontwikkelings Plan (DOP) geformuleerd waarin ze zich hard wil maken om het vrouwenstemrecht binnen de schutterij geaccepteerd te krijgen.

Bovendien heeft ze een prima netwerk: de schoonvader van haar zusje is schutterij-penningmeester Toon Niels. Haar schoonvader heet Geert Wissing. Need I Say More?

Het passen van bestuurskleding is al begonnen volgens de uitgelekte afbeelding… Goed uitkijken dus op zaterdag 17 september wie er precies onder de mast verschijnt…

bron: (via Wikileaks: feestgids ‘de Inkoppertjes’)

160829 DD KoninginGendt 3

De Doornenburger.nl d.d. 29-08-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus