Kringdag Rijk van Nijmegen - De Betuwe 2018

180527 KDRvNdB Poster 700

Lees meer...

Doornenburg wacht op komst van nieuw koningspaar

Doornenburg wacht op komst van nieuw koningspaar

160914 HGN KoningspaarDoornenburg 700

DOORNENBURG - Van zaterdag 17 tot en dinsdag 20 september viert Doornenburg kermis. Dit is niet zo maar een kermis, maar een feest dat heel diep geworteld zit in deze gemeenschap. Het is een dorps familiefeest waarbij tradities in ere worden gehouden.

De Schutterij Gijsbrecht van Aemstel organiseert gelijktijdig de jaarlijkse schuttersfeesten gehouden. Op zaterdag om 14.00 uur worden de vlaggen gehesen bij het Schuttersgebouw. Aansluitend trekt men in optocht naar de schietweide aan de Pannerdenseweg voor een strijd bij het prijs- en koningschieten. Na de huldiging van het nieuwe koningspaar starten de feesten in het Schuttersgebouw met muzikale medewerking van Perfect Showband.

Op zondag is om 10.00 uur de schuttersmis in de R.K. kerk. Aansluitend vindt in de kerktuin de muzikale vendelhulde plaats met muzikale medewerking van harmonie Sint-Caecilia en de danseressen van Mixed Moves.

Op maandag vindt om 9.00 uur een Eucharistieviering plaats in de R.K. kerk en wordt aansluitend een krans gelegd bij het kruisbeeld aan de Kerkstraat / Kasteelsepad. Vanaf 10.15 uur worden in de voorburcht van kasteel De Doornenburg de jubilarissen gehuldigd en vindt de uitreiking plaats van De Gijsbrecht. De jubilarissen dit jaar zijn Hemmy Pere en Willy Gerritsen. Geert Wissing wordt geïnstalleerd als erelid.

Op dinsdag wordt om 9.15 uur een bezoek gebracht aan het huis van het koningspaar. Na het overhandigen van de gouden ringen wordt er een hulde gebracht. Aansluitend wordt het koningspaar in het Schuttersgebouw onthaald langs een erehaag van honderden schutters. Om 21.00 uur brengen de aspirant vendeliers een vendelhulde aan het koningspaar. 

Hét Gemeente Nieuws d.d. 14-09-2016

View My Stats Hosted by PCextreme

Hosted by WebReus